ΥΓΕΙΑ

ΕΟΔΥ: Σύσκεψη στην Κρήτη για το άνοιγμα του τουρισμού

ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ
ΕΟΔΥ

Επίσκεψη στην Κρήτη πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Παναγιώτης Αρκουμανέας, το διήμερο 12 και 13 Μαΐου. Ο κ. Αρκουμανέας συμμετείχει σε δύο ευρείες συσκέψεις σε Χανιά και Ηράκλειο, με αντικείμενο το επικείμενο άνοιγμα του τουρισμού και την εφαρμογή όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Η πρώτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, την Τετάρτη (12/05/2021) με τη συμμετοχή και του προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρου Βασιλικού. Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε πως υπάρχει μια ύφεση στη δυναμική της πανδημίας, όμως παρόλα αυτά η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει. Στη σύσκεψη, πάντως, επιβεβαιώθηκε η προεργασία που έχει γίνει για να ανοίξει ο τουρισμός τις προσεχείς ημέρες, με απόλυτη ασφάλεια, επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Το πρωί της Πέμπτης (13/05/2021) ο κ. Αρκουμανέας με τον κ. Βασιλικό συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό. Στη σύσκεψη, με αφορμή την έναρξη της τουριστικής περιόδου που είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 15 Μαΐου, συμμετείχαν επίσης ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιώργος Σισαμάκης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη, ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γιάννης Οικονόμου, ο επικεφαλής των Κινητών Ομάδων του ΕΟΔΥ στο Ηράκλειο Παναγιώτης Μαματζάκης και η γενική γραμματέας του Δήμου Ηρακλείου Ευγενία Στυλιανού.

Συζητήθηκε η ευρύτερη υγειονομική εικόνα του Ηρακλείου ενόψει του ανοίγματος του τουρισμού καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ακολουθηθούν για να κυλήσει η θερινή περίοδος ομαλά. Ο κ. Αρκουμανέας, μάλιστα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πολύ καλή συνεργασία του ΕΟΔΥ με τον Δήμο Ηρακλείου, ειδικά όσον αφορά στην ανάπτυξη σταθερών σημείων ελέγχων για rapid-test.

Η επίσκεψη του προέδρου του ΕΟΔΥ στην Κρήτη ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Ο κ. Αρκουμανέας, μεταξύ άλλων, τόνισε την εξαιρετική συνεργασία του ΕΟΔΥ με την Περιφέρεια Κρήτης και δήλωσε ότι «πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι αλλά και πολύ προσεκτικοί».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Σήμερα η κηδεία της Κάρολαϊν που δολοφονήθηκε - Τραγική φιγούρα η μητέρα της