ΥΓΕΙΑ

Γιατί ο ποιοτικός ύπνος αποτελεί το «κλειδί» για την καλή υγεία και την ευεξία

Γιατί ο ποιοτικός ύπνος αποτελεί το «κλειδί» για την καλή υγεία και την ευεξία

Ο σοφός μας λαός λέει πως «η καλή μέρα, από το πρωί φαίνεται». Αλήθεια όμως, κάτι που πολύ συχνά αγνοούμε ή παραβλέπουμε, σε ό,τι έχει να κάνει με αυτή τη λαϊκή ρήση, είναι πως για να απολαμβάνουμε καθημερινά μία ημέρα γεμάτη αισιοδοξία, χρειάζεται να έχουμε μεριμνήσει για αυτή  ήδη από το προηγούμενο βράδυ.

Βλέπετε, η ποιότητα του ύπνου που απολαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας, διαδραματίζει έναν καθοριστικό ρόλο σε ό,τι αφορά στην έκβαση της ερχόμενης ημέρας, αφού αν ο οργανισμός δεν καταφέρει να γεμίσει επαρκώς τις «μπαταρίες» του, θα καταπονηθεί ιδιαίτερα για να μπορέσει να αντεπεξέλθει στο απαιτητικό μας πρόγραμμα.

Η αλήθεια είναι πως όσοι δυσκολευόμαστε να συμπληρώσουμε ένα γεμάτο οκτάωρο ποιοτικού ύπνου κάθε βράδυ, γνωρίζουμε καλά πως οι επίμονες αϋπνίες έχουν σημαντικές συνέπειες σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Άλλωστε, ο ύπνος είναι μία «ιεροτελεστία» που ξεκουράζει τις εγκεφαλικές λειτουργίες, μας βοηθά να αποβάλλουμε το στρες και δίνει τη δυνατότητα στον οργανισμό μας να παράγει κύτταρα που «θωρακίζουν» τη φυσική άμυνά του.

Λαμβάνοντας υπόψη μας όλα τα παραπάνω, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί ειδικότερα την περίοδο που διανύουμε, δεν πρέπει να στερούμαστε τα οφέλη που μας παρέχει ένας ολοκληρωμένος και χορταστικός ύπνος. Βέβαια, κάπου εδώ προκύπτει το εξής ερώτημα: Πώς θα καταφέρουμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας; Μα φυσικά αλλάζοντας κάποιες από τις καθημερινές μας συνήθειες και αναζητώντας τις φυσικές εναλλακτικές, οι οποίες θα «ξεκλειδώσουν» τον εγκέφαλό μας και θα μας βοηθήσουν να απολαμβάνουμε καθημερινά τις απαραίτητες ώρες ποιοτικής ξεκούρασης που χρειαζόμαστε, για να παραμένουμε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας!

Ποιοι είναι οι βασικοί λόγοι που μας στερούν έναν καλό ύπνο

Για να είμαστε σίγουροι πως η προσπάθειά μας θα στεφθεί με επιτυχία, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους για τους οποίους δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε κάθε βράδυ, ώστε στη συνέχεια να βρούμε τους τρόπους με τους οποίους θα τους αντιμετωπίσουμε. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι αμέτρητες υποχρεώσεις, οι απαιτητικοί ρυθμοί της καθημερινότητας και το έντονο άγχος που νιώθουμε συχνά, σε συνδυασμό με έναν καθιστικό τρόπο ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει ανθυγιεινές συνήθειες, όπως το κάπνισμα, η συχνή κατανάλωση αλκοόλ και η άστατη διατροφή, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τα επίπεδα του στρες στον οργανισμό μας και συνεπώς, την ποιότητα του ύπνου που απολαμβάνουμε. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι παράγοντες που προκαλούν διαταραχές στον ύπνο ποικίλουν από άτομο σε άτομο, ενώ αρκετές φορές οφείλονται στην ηλικία του ατόμου, στην ψυχική του υγεία, ακόμη και στον χώρο στον οποίο κοιμάται. Βέβαια, το ζήτημα είναι πως όταν ο οργανισμός μας δεν ξεκουράζεται επαρκώς, αρχίζει να… διαμαρτύρεται και παύει να λειτουργεί στο βέλτιστο. Έτσι, το ανοσοποιητικό μας αποδυναμώνεται, οι εγκεφαλικές λειτουργίες επιβραδύνονται και εμείς, ταλαιπωρούμαστε από μία αφόρητη αίσθηση κόπωσης, η οποία δεν μας επιτρέπει να απολαύσουμε στο έπακρο την καθημερινότητά μας.

Επενδύοντας σε μία ολιστική προσέγγιση για υγιές μυαλό και σώμα

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να βελτιώσουμε την ποιότητα του ύπνου μας; Το πρώτο βήμα είναι να καθιερώσουμε ένα σταθερό ωράριο ύπνου, διαμορφώνοντας μία βραδινή «ιεροτελεστία» η οποία θα μας βοηθά να χαλαρώνουμε, πριν πέσουμε στον κρεβάτι. Απολαμβάνοντας ένα αναζωογονητικό ντους, λίγες σελίδες από το αγαπημένο μας βιβλίο ή μία άσκηση με τεχνικές αναπνοών, θα μπορέσουμε να χαλαρώσουμε ευκολότερα, προετοιμάζοντας το σώμα και το μυαλό μας για… όνειρα γλυκά. Επιπλέον, έχει μεγάλη σημασία να γίνουμε λίγο πιο προσεκτικοί με τα γεύματα που καταναλώνουμε πριν πέσουμε στο κρεβάτι, επιλέγοντας ελαφριές τροφές που δεν περιέχουν καφεΐνη, αλλά περιλαμβάνουν υψηλά ποσοστά μαγνησίου και βιταμίνης D, δύο θρεπτικών στοιχείων που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Μάλιστα, τα δύο αυτά στοιχεία εμπεριέχονται και στο νοοτροπικό συμπλήρωμα διατροφής από μείγμα βοτάνων και φόρμουλες βιταμινών, Neubria Sleep, το οποίο περιλαμβάνει μελισσόχορτο για μείωση του άγχους, λυκίσκο για αντιμετώπιση της νευρικότητας, χαμομήλι με χαλαρωτικές ιδιότητες, σαφράν με ήπια ηρεμιστική δράση, μαγνήσιο για μείωση της κορτιζόλης, βιταμίνη D για τη μείωση των διαταραχών, αλλά και φολικό οξύ που συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία.

Κλείνοντας, έχει σημασία να θυμόμαστε πως ο ύπνος δεν είναι μόνο μία καθημερινή συνήθεια, αλλά ένα «πολύτιμο» και ζωτικής σημασίας δώρο, το οποίο οφείλουμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας, κάθε βράδυ. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και επενδύοντας στο καινοτόμο, νοοτροπικό συμπλήρωμα διατροφής Neubria Sleep, όχι μόνο θα απολαμβάνουμε καθημερινά τις ώρες ποιοτικής ξεκούρασης που χρειαζόμαστε για να είμαστε υγιείς και ευδιάθετοι, αλλά θα έχουμε κάνει και ένα μεγάλο βήμα για να αποκτήσουμε μία πιο ποιοτική καθημερινότητα, γεμάτη υγεία και ευεξία!

Θα τα βρείτε στα φαρμακεία. Ανακαλύψτε όλη τη σειρά φυτικών νοοτροπικών Neubria εδώ.

Ακολουθήστε τη Neubria στο Facebook και το Instagram