ΥΓΕΙΑ

«Καμπανάκι» από Δημόπουλο: Ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει τον κορονοϊό

Εμβολιασμός εμβολιαστικό κέντρο
Φωτογραφία αρχείου
ΙΝΤΙΜΕ

Την ανάγκη να τηρούνται τα μέτρα ασφαλείας ακόμα και από τους εμβολιασμένους καθώς μπορεί να μεταδώσουν τον κορονοϊο τόνισε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανάσιος Δημόπουλος

Στην υπενθύμιση ότι και όποιος έχει κάνει τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού μπορεί να μεταδώσει τον ιό προχώρησε ο καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος.

Όπως εξήγησε, πάντως, ο εμβολιασμένος μπορεί να μεταδώσει την COVID-19, αλλά όχι στον ίδιο βαθμό σε σύγκριση με κάποιον που δεν είναι.

Γι’ αυτό και τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι μέχρι να φθάσουμε σε ένα ικανοποιητικό συλλογικό επίπεδο ανοσίας, δεν θα πρέπει να έχουμε διαχωρισμούς στα μέτρα.

Ο κ. Δημόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι άτομα που ανήκουν στη λεγόμενη «παραγωγική ηλικία, δηλαδή οι νεότεροι, σπεύδουν να εμβολιαστούν.

Στόχος, συμπλήρωσε, είναι μέσα στους επόμενους δύο μήνες, να έχει εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, πάνω από το 50% του πληθυσμού.

Με αφορμή την άτυχη 44χρονη από την Κρήτη, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της AstraZeneca, ο κ. Δημόπουλος είπε πως «δεν έχουμε την ευχέρεια να πούμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσουμε το εμβόλιο της AstraZeneca».

Σημείωσε, όμως, ότι κάποιος που παρουσίασε θρομβωτικό επεισόδιο μετά το εμβόλιο της AstraZeneca, μπορεί στη δεύτερη δόση να επιλέξει άλλο εμβόλιο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρατική αεροπειρατεία: Τα ερωτήματα για την παρουσία ξένων πρακτόρων στην Αθήνα