ΥΓΕΙΑ

Παίδων Πεντέλης: Συντηρητής-μαϊμού αποπειράθηκε να κλέψει το ΑΤΜ του νοσοκομείου

ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ
INTIME NEWS

Απόπειρα κλοπής του αυτόματου μηχανήματος αναλήψεων τραπέζης, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (14/06/2021) στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Το ΑΤΜ βρίσκεται μέσα στο κτήριο του νοσοκομείου, δίπλα από τα γραφεία της διοίκησης. Γύρω στις 19:00, χθες το απόγευμα, ηλεκτρολόγος του νοσοκομείου είδε ένα άτομο με τροχό να κόβει το μηχάνημα. Σε ερώτηση τι κάνει εκεί, το άγνωστο άτομο είπε ότι είναι συντηρητής ΑΤΜ της τράπεζας. Ο ηλεκτρολόγος του ανταπάντησε ότι η συντήρηση δεν γίνεται με τροχό κόβοντας το μηχάνημα. Με τις φωνές έφυγε τρέχοντας, περιγράφει το περιστατικό ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Στη συνέχεια, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και οι υπεύθυνοι της τράπεζας. «Δεν γνωρίζουμε εάν κατάφερε να πάρει χρήματα» αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι το νοσοκομείο φυλάσσεται μόνο από ένα φύλακα ανά βάρδια, αν και είναι απομονωνόμενο. «Τις ώρες που λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο, υπάρχει εκεί και δεύτερος (φύλακας) αλλά είναι από την άλλη μεριά του νοσοκομείου. Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό που αποδεικνύει ότι τα νοσοκομεία είναι "ξέφραγο αμπέλι"».

Με περιστατικά όπως αυτό, αλλά και με αφορμή τις κλοπές πορτοφολιών ασθενών και συνοδών από επιτήδειους στο «Λαϊκό», επανέρχονται στην επικαιρότητα τα ζητήματα της έλλειψης ασφάλειας στα νοσοκομεία, τα οποία η ΠΟΕΔΗΝ έχει αναδείξει πολλές φορές χωρίς όμως να ληφθούν μέτρα, τονίζει ο κ. Γιαννάκος. «Να θυμίσουμε ότι έγιναν μέχρι ένοπλες ληστείες σε συναδέλφους και επισκέπτες στα ΑΤΜ, ανατινάξεις ΑΤΜ, κλοπές σε θαλάμους ασθενών, κλοπές προσωπικών αντικειμένων από τα αποδυτήρια του προσωπικού, κλοπές αυτοκινήτων από τα πάρκινγκ κ.λ.π. Ειδικά τώρα που ξεπερνιέται ο φόβος των νοσοκομείων θα αυξηθούν οι κλοπές. Μέχρι και ιατρικά μηχανήματα εκλάπησαν στο παρελθόν από νοσοκομεία και μέτρα δεν ελήφθησαν. Οι φύλακες είναι ελάχιστοι λόγω έλλειψης κονδυλίων, επιφορτισμένοι και με τους αυστηρούς ελέγχους λόγω πανδημίας. Οι προϋπολογισμοί εφέτος των νοσοκομείων είναι μειωμένοι 20% σε σχέση με πέρυσι και χρωστάνε σε ληξιπρόθεσμες οφειλές πάνω από 1 δισ. ευρώ. Πως να προσλάβουν φύλακες; Οι συμβάσεις των φυλάκων λήγουν τέλος του χρόνου, απολύονται και ετοιμάζονται να επιστρέψουν οι εργολάβοι με τον εργασιακό μεσαίωνα. Με τι κουράγιο να δουλέψουν; Η αστυνομία άφαντη από τα νοσοκομεία. Δεν προγραμματίζουν περιπολίες στους δρόμους γύρω από τα νοσοκομεία» αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και υπενθυμίζει, τέλος, ότι ο υπουργός Υγείας είχε προαναγγείλει μέτρα για την προστασία των υγειονομικών και των ασθενών, πέρυσι τον Σεπτέμβριο τα οποία όμως δεν έχουν προχωρήσει.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Γιατί άλλαξε γνώμη η Επιτροπή Εμβολιασμών – Τι θα γίνει με την β’ δόση