ΥΓΕΙΑ

Συγκέντρωση υγειονομικών στο υπουργείο Υγείας για τις αναστολές και το λειτουργικό αδιέξοδο στο ΕΣΥ

Συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας
Από τις 31 Οκτωβρίου 2021 και μέχρι το τέλος Μαΐου του 2022, λήγουν οι συμβάσεις 21.000 εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία.
INTIME NEWS

Κινητοποίηση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία, στο πλαίσιο πανελλαδικής στάσης εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00, που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν να αρθεί το μέτρο της αναστολής καθηκόντων, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι, να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και να ενταχθούν οι υγειονομικοί στα ΒΑΕ. Παράλληλα, εκφράζουν την αντίθεσή τους στα σχέδια κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» και τις ΣΔΙΤ.

«Το λειτουργικό αδιέξοδο στην Δημόσια Υγεία, η κυβέρνηση μεθοδεύει να το καλύψει με ιδιωτικοποιήσεις, επιστροφή των εργολάβων, συγχωνεύσεις – καταργήσεις Υγειονομικών Μονάδων. Για την ΠΟΕΔΗΝ η ιδιωτικοποίηση, η συρρίκνωση της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας, ΕΚΑΒ, είναι αιτία πολέμου». Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδίας, από τις 31 Οκτωβρίου 2021 και μέχρι το τέλος Μαΐου του 2022, λήγουν οι συμβάσεις 21.000 εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία. Συγκεκριμένα, στις 31/10/2021 λήγουν οι συμβάσεις 1.600 επικουρικών, στις 31/12/2021 6.000 Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, στις 25/02/2022 3.400 συμβάσεις μέσω ΟΑΕΔ και από τον Μάρτιο έως τον Μάιο του 2022 οι συμβάσεις των 10.000 επικουρικών «που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι έχουν προσληφθεί λόγω πανδημίας». Η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, καθώς και ότι «δεν διασφαλίζεται η εργασία τους με τη συμμετοχή σε προκήρυξη μόνιμου προσωπικού, με δεδομένο ότι στον αέρα βρίσκεται η αυξημένη μοριοδότηση με Απόφαση Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας».

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν Σωματεία Εργαζομένων από πολλά νοσοκομεία της Αττικής όπως «Ευαγγελισμός», «Θρίασιο», Γενικό Κρατικό Νίκαιας, Τζάνειο, «Άγ. Σάββας» κ.α. Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επικίνδυνη κλιμάκωση στο Αιγαίο: Σήκωσαν όπλα οι Τούρκοι – «Έπεσε ξύλο» από τα ελληνικά μαχητικά

Πάτρα: Τι έδειξε ο νευρολογικός έλεγχος για τον 6χρονο - Ίσως τον «ξυπνήσουν» αύριο

GNTM: Το Instagram πρόδωσε το «ψέμα» της παίκτριας που τρέλανε Καράβα και κριτές