ΥΓΕΙΑ

Θεοδωρίδου στο Newsbomb.gr: «Πολυτέλεια η τρίτη δόση του εμβολίου για τον γενικό πληθυσμό»

Θεοδωρίδου στο Newsbomb.gr: «Πολυτέλεια η τρίτη δόση του εμβολίου για τον γενικό πληθυσμό»

Κορονοϊός: Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, χαρακτήρισε πολυτέλεια τη χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίου στον γενικό πληθυσμό σε ερώτηση του Newsbomb.gr κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου και ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, απάντησαν στις ερωτήσεις του Newsbomb.gr κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας.

Η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε πως η χορήγηση μιας τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό αποτελεί πολυτέλεια την ίδια ώρα που αρκετές χώρες δεν έχουν φτάσει ούτε στο 2% της εμβολιαστικής κάλυψης, ενώ ο κύριος Θεμιστοκλέους ξεκαθάρισε πως η συμμετοχή των παιδιάτρων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα είναι απλά ένα μέτρο στο εθνικό σχέδιο.

Αναλυτικά η τοποθέτηση της κυρίας Θεοδωρίδου:

Ποια είναι τα δεδομένα που οδηγούν το Ισραήλ στη χορήγηση τρίτης δόσης και πόσο απέχουμε από μια τέτοια απόφαση για την Ευρώπη και τη χώρα μας;

«Κάθε χώρα εφαρμόζει τη δική της πολιτική. Το Ισραήλ ήταν εξ αρχής το μοντέλο για την εφαρμογή των εμβολίων, είχε μια μείωση στην ανοσία και μια επανεμφάνιση κρουσμάτων μετά από την υψηλή ανασοποίηση, η οποία όμως είναι της τάξεως του 60% και για αυτό επέκτεινε τις ηλικίες εμβολιασμού, περιέλαβε τον γενικό πληθυσμό. Η Αμερική έχει χορηγήσει την τρίτη δόση στο γενικό πληθυσμό αλλά υπάρχει μεγάλη συζήτηση και στην Ευρώπη για την επέκταση του εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό. Το ερώτημα είναι πόσο χρειάζεται μια τρίτη δόση, η μικρή ηλικία και τα υγιή άτομα, αν έχουν εξασφαλίσει μια ικανοποιητική ανοσία. Η γενική αρχή του ΠΟΥ είναι πως για να είμαστε ασφαλείς, πρέπει όλοι να είναι ασφαλείς. Αν είναι μια πολυτέλεια η τρίτη δόση για τον γενικό πληθυσμό, θα είναι κάτι που δεν θα είναι ανεκτό για τις χώρες που δεν έχει εμβολιαστεί ούτε το 2%».

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κυρίου Θεμιστοκλέους:

Σχετικά με τους παιδιάτρους που θα συμμετέχουν στους εμβολιασμούς, είναι επαρκής ο αριθμός και αν αυτοί συγκεντρώνονται στα αστικά κέντρα κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο αυτό σε επαρχία και νησιά;

«Σε ό,τι αφορά το θέμα των παιδιάτρων, αυτό είναι ένα επιμέρους επιχειρησιακό σκέλος του εμβολιασμού των παιδιών. Ήδη 170.000 παιδιά έχουν εμβολιαστεί, έχουμε πάνω από 1.500 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, αυτός είναι ο βασικός κορμός και αυτός συνεχίζει να είναι. Οι παιδίατροι είναι ένα συμπληρωματικό μέτρο, όπως και οι ιδιώτες γιατροί. Μπαίνουν μέσα, δίνουν τα στοιχεία. Στο τέλος της ημέρας, είτε είναι μικρή η συμμετοχή, είτε μεγάλη, εμείς έχουμε την επιχειρησιακή ικανότητα να εμβολιάσουμε».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η δημοσιογράφος Αριάδνη Γερασιμίδου

Συναγερμός στη Βουλή: «Μπούκαρε» άνδρας με αγροτικό και φώναζε «θα σας ανατινάξω»

Αποτροπιασμός: Στέλνουν στα social media φωτογραφία του Mad Clip από το νεκροτομείο