ΥΓΕΙΑ

Κορονοϊός: Ανησυχία από τις αυξήσεις σε κρούσματα και λύματα - Το Infographic του Newsbomb.gr

Κρούσματα 19 Οκτωβρίου Infographic
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr
Newsbomb.gr

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Έντονος ο προβληματισμός από τη έκρηξη των κρουσμάτων και τη ραγδαία αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Όλα τα δεδομένα στο Infographic του Newsbomb.gr

Ανησυχητική είναι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας το τελευταίο διάστημα. Ο κορονοϊός επελαύνει σε πολλές περιοχές, ειδικότερα στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ η παρουσία και νέας μετάλλαξης κάνει ακόμα πιο δύσκολη την προσπάθεια ανάσχεσης της πανδημίας. Ο αριθμός των κρουσμάτων, μάλιστα, αυξήθηκε ραγδαία τα τελευταία 24ωρα και οι προβλέψεις παραμένουν δυσοίωνες για την εξέλιξη της νόσου στο δύσκολο διάστημα του χειμώνα.

Μεγάλος είναι ο προβληματισμός για τα 3.739 κρούσματα που ανακοινώθηκα την Τρίτη (19.10), όπως και για τους 29 θανάτους που ανακοινώθηκαν την ώρα που οι ΜΕΘ δεν «αποσυμπιέζονται» καθώς σε αυτές νοσηλεύονται 356 συμπολίτες μας διασωληνωμένοι.

Η Βόρεια Ελλάδα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα, με τη Θεσσαλονίκη να καταγράφει 574 κρούσματα και άλλες εννέα περιοχές της χώρας να έχουν τριψήφιο αριθμό μολύνσεων. Ειδικότερα, η Λάρισα είχε 270 κρούσματα και ακολουθούν η Μαγνησία με 141, η Πιερία με 128, η Πέλλα 119, η Ξάνθη 109, η Αχαΐα 106 και τα Τρίκαλα με 101.

Καθόλου ευοίωνα, όμως, δεν είναι και τα στοιχεία που προέρχονται από την καταγραφή των ποσοστών ιικού φορτίου κορονοϊού στα λύματα των μεγάλων πόλεων. Από τις 12 περιοχές που ελέγχονται από το εθνικό δίκτυο επιδημιολογικής ανάλυσης των λυμάτων, οι οκτώ καταγράφουν αυξήσεις και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερα ανησυχητικές. Ενδεικτική η περίπτωση του Βόλου, όπου καταγράφηκε αύξηση 176% στο ιικό φορτίο σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Δείτε το infographic του Newsbomb.gr

Κρουσματα infographic 19 οκτωβρίου
Τα επιδημιολογικά δεδομένα στη χώρα την Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021.Newsbomb.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Η γεωγραφική κατανομή των 3.739 νέων μολύνσεων: 701 στην Αττική - 574 στη Θεσσαλονίκη

Ρόδος: Η θεία έστησε τη φρικτή απάτη για πάρει 700 ευρώ - «Έσπασε» μετά από 5 ώρες ανάκρισης

Τραγωδία στην Κρήτη: Πνίγηκε στην προσπάθειά του να σώσει τα εγγόνια του