ΥΓΕΙΑ

Πλεύρης: Προληπτικές εξετάσεις με sms – Συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα στην Πρωτοβάθμια Υγεία

ΠΛΕΥΡΗΣ
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.
INTIME NEWS

Τις πολιτικές στον τομέα της Υγείας, τις οποίες θα προωθήσει η κυβέρνηση μέχρι τη λήξη της θητείας της, αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κατά το χαιρετισμό του στο 20ο Συνέδριο “HealthWorld 2021: Pandemic Crisis – The Day After”, που διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Ο κ. Πλεύρης υποστήριξε ότι ένα από τα διδάγματα της πανδημίας ήταν οι συνέργειες ανάμεσα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα της υγείας. Όλη η χώρα διοικητικά λειτουργούσε ως μία Υγειονομική Περιφέρεια και φάνηκε ότι δεν περισσεύουν δημόσιες μονάδες, επομένως το ζητούμενο είναι πώς το ΕΣΥ θα ενισχυθεί από πολύ καλές ιδιωτικές δομές που υπάρχουν, τόνισε.

Οι συνέργειες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, εκτός πλαισίου πανδημίας, φαίνεται πως θα ξεκινήσουν από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ). Με το νομοσχέδιο που αναμένεται για την ΠΦΥ, θα μπει η βάση για αυτές τις συμπράξεις, είπε ο κ. Πλεύρης. Μάλιστα, το νέο σύστημα θα λειτουργήσει πιλοτικά το πρώτο εξάμηνο του 2022 και σε αυτό θα ενταχθούν και οι προληπτικές εξετάσεις για μια σειρά νόσων που έχει εξαγγείλει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι θα γίνει χρήση του συστήματος των sms, το οποίο λειτούργησε πολύ καλά με τους εμβολιασμούς. Έτσι, οι ομάδες του πληθυσμού που θα ανήκουν στις ηλικιακές κατηγορίες στις οποίες απευθύνονται οι προληπτικές εξετάσεις, θα λαμβάνουν το αντίστοιχο sms. Το sms θα λειτουργεί και ως παραπεμπτικό για τη διενέργεια των εξετάσεων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρίσιμες ώρες για τη Φώφη Γεννηματά - Επιδεινώθηκε η υγεία της

Νέα μέτρα σε σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο - Τι ισχύει από σήμερα

«Θερμό» επεισόδιο: Θα «αυτοκτονήσει» η Τουρκία; Αν το κάνει, θα τη στείλουμε πίσω στο 19ο αιώνα