ΥΓΕΙΑ

Νοσοκομείο Λήμνου: Σε απολογία ο μοναδικός αναισθησιολόγος γιατί ζητά... εφαμογή της νομοθεσίας

νοσοκομείο
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Απαίτησε να εφαρμόζονται οι ελάχιστες προϋποθέσεις χορήγησης ασφαλούς αναισθησίας σε ασθενείς.

Στο πλευρό του μοναδικού αναισθησιολόγου του Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας Λήμνου, ο οποίος καλείται σε έγγραφη απολογία από τον διοικητή, βρίσκεται η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο αναισθησιολόγος έχει εξαναγκαστεί σε εξαντλητική υπερεφημέρευση -μέχρι και δύο μήνες συνεχόμενα- από τον διοικητή του νοσοκομείου. Από τον Φεβρουάριο έως τον Απρίλιο, δηλαδή μέσα σε 90 μέρες, πραγματοποίησε 79 συνεχόμενες εφημερίες, από τον Mαϊο έως τον Ιούνιο, 50 συνεχόμενες εφημερίες και τον Ιούλιο, 19 συνεχόμενες εφημερίες. «Είναι ηλίου φαεινότερο ότι με έναν μοναδικό αναισθησιολόγο δεν μπορούν να πραγματοποιούνται τακτικά προγραμματισμένα χειρουργεία. Η ευθύνη βαραίνει στο ακέραιο τον διοικητή, το υπουργείο και την κυβέρνηση» τονίζει η ΟΕΝΓΕ. Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι υπάρχουν και άλλα προβλήματα με τη συμπεριφορά του συγκεκριμένου διοικητή προς γιατρούς του νοσοκομείου, για παράδειγμα «κατένειμε κλίνες σε τμήματα που δεν υπάρχουν και όρισε επιστημονικά υπεύθυνους ιατρούς άλλους από τους Διευθυντές των τμημάτων».

Η ΟΕΝΓΕ καλεί τον διοικητή «να σταματήσει οποιαδήποτε δίωξη εναντίον του αναισθησιολόγου και να ασχοληθεί με την τραγική υποστελέχωση του νοσοκομείου Λήμνου». Επίσης, καλεί το υπουργείο Υγείας «να συνειδητοποιήσει ότι τέτοιες πρακτικές ξεφεύγουν από τη σφαίρα της γραφικότητας και εμπίπτουν στο πεδίο της επικινδυνότητας για ασθενείς και εργαζόμενους (ιατρούς και μη)».

Διαβάστε επίσης:

Υπουργείο Υγείας: Προκηρύσσονται θέσεις αναισθησιολόγων στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Η έλλειψη αναισθησιολόγων απειλεί με κατάρρευση το ΕΣΥ, προειδοποιούν 5 επιστημονικές εταιρείες

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης: Αδυναμία λειτουργίας του χειρουργικού τομέα λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων