ΥΓΕΙΑ

Be-Live: Ενημερωτική εκδήλωση για την υπογονιμότητα στην Πάτμο

Πάτμος
Χάρης Χηνιάδης, Νίκος Κουτούζος, Σταύρος Νικολακόπουλος, Νικήτας Τσαμπαλάκης, Βασίλης Κελλάρης

Το μη κερδοσκοπικό Σωματείο για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και της υπογονιμότητας Be-Live, πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης στη Σκάλα της Πάτμου, στη Συνεδριακή Αίθουσα Πολιτιστικού Πολυκέντρου «Πάτμιον», το Σάββατο (24/09/2022).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με χορηγό τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., στο πλαίσιο της υιοθεσίας του νησιού της Πάτμου για το έτος 2022, με σκοπό την έμπρακτη στήριξη του έργου της Be-Live για δωρεάν εξωσωματική γονιμοποίηση σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες, στηρίζοντας παράλληλα απομακρυσμένα νησιά και ακριτικές περιοχές.

Οι γυναικολόγοι αναπαραγωγής και ιδρυτές της Be-Live κύριοι Βασίλης Κελλάρης και Χάρης Χηνιάδης ενημέρωσαν το κοινό για τη διαδικασία της εξωσωματικής γονιμοποίησης αλλά και για τις προϋποθέσεις σχετικά με τις δωρεάν θεραπείες εξωσωματικής σε υπογόνιμα ζευγάρια με την υποστήριξη του Σωματείου. Οι δύο ιατροί συνοδεύονταν από τον Αντιπρόεδρο του Σωματείου, ο οποίος μίλησε για τις δράσεις και την πορεία της Be-Live.

Τη ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. εκπροσώπησαν οι κύριοι Γιώργος Παρασκευάς, Marketing Manager και Σταύρος Νικολακόπουλος, Project Manager του Ομίλου. Ο κ. Γιώργος Παρασκευάς έκανε μία σύντομη αναδρομή στις δραστηριότητες της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης τα τελευταία χρόνια στα Δωδεκάνησα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη συνεργασία με το σωματείο Be-Live και την πρόθεση της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. να προσφέρει για ένα έτος τη δυνατότητα της εξωσωματικής γονιμοποίησης σε ζευγάρια της Πάτμου, τα οποία αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το οικονομικό βάρος της μεθόδου.

(από αριστερά) Χάρης Χηνιάδης, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής & συνιδρυτής του Σωματείου Be-Live, Γαβριήλ Μιχαηλάκης, Αντιπρόεδρος του Σωματείου Be-Live, Γιώργος Παρασκευάς, Marketing Manager του Ομίλου ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε., Βασίλης Κελλάρης, Γυναικολόγος Αναπαραγωγής & συνιδρυτής του Σωματείου Be-Live, (αντιπρόεδρος του μαιευτηρίου ΜΗΤΕΡΑ)

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Αθλητισμού και Παιδείας, Νίκος Κουτούζος και ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας, Νικήτας Τσαμπαλάκης, οι οποίοι καλωσόρισαν στο νησί τους εκπροσώπους της ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. και του σωματείου της Be-Live, τονίζοντας την ανάγκη για ευαισθητοποίηση του κοινού. Κλείνοντας ευχαριστήσαν για αυτή την πρωτοβουλία που έρχεται να υποστηρίξει τα υπογόνιμα ζευγάρια σε ευαίσθητες ακριτικές περιοχές της Ελλάδας, όπως η Πάτμος.

Διαβάστε επίσης:

H ΒΙΑΝΕΞ ανανεώνει τη συνεργασία της με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live