ΥΓΕΙΑ

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη - ΠΟΕΔΗΝ: «Δεν θα προχωρήσει» η μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ

υπουργείο υγείας
Συγκέντρωση υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων έξω από το υπουργείο Υγείας
INTIME NEWS

Με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη συναντήθηκε αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ, την Τετάρτη (12/07/2023). 

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία της Αττικής πραγματοποίησε χθες, Τετάρτη (12/07/2023) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), στην οποία συμμετείχαν και οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΕΙΝΑΠ). Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στο υπουργείο Υγείας, η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Η αντιπροσωπεία της ΠΟΕΔΗΝ έθεσε τα αιτήματα των υγειονομικών στον κ. Χρυσοχοΐδη, «χρηματοδότηση, προσλήψεις, μονιμοποίηση συμβασιούχων, ιδιωτικοποίηση στην υγεία, επιστροφή εργολάβων και απολύσεις Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου, νομοθετική ρύθμιση για νέες ΣΟΧ στα Νοσοκομεία, αύξηση μισθών, ωρομισθίου, διόρθωση αδικιών στο επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, απόσυρση της Π.Ν.Π. για τις διακομιδές από πυροσβέστες, ένστολους, ΟΤΑ και το πάσης φύσεως προσωπικού των Κέντρων Υγείας, ΒΑΕ, κατάργηση προληπτικών rapid test στους ανεμβολίαστους κλπ.».

Θα καταργηθούν τα rapid-test

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι «δεν προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις, μετατροπή των νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ). Είπε θα δώσει έμφαση σε προσλήψεις προσωπικού με κίνητρα, θα καταργηθούν τα προληπτικά rapid-test στους μη εμβολιασμένους για τον κορονοϊό υγειονομικούς, θα εξετάσει όλα τα αιτήματα και θα δώσει απαντήσεις, ζητώντας τη συνεργασία της ΠΟΕΔΗΝ, των άλλων υγειονομικών φορέων και των εργαζόμενων».

Η ΠΟΕΔΗΝ, τέλος, ζήτησε την άμεση παρέμβαση του Υπουργού για τη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους διευθυντές και υποδιευθυντές της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας στα νοσοκομεία, «γιατί αυθαίρετα οι διοικήσεις σε κάποια νοσοκομεία προχώρησαν στην περικοπή του και μας είπε ότι θα το πράξει». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επιμένει, ωστόσο, στην εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τη συμμετοχή πυροσβεστών, ένστολων και προσωπικού των Κέντρων Υγείας και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στα μεικτά πληρώματα ασθενοφόρων.

Σχετικές ειδήσεις