ΥΓΕΙΑ

Καρκινοπαθείς περιμένουν στην ουρά για χημειοθεραπείες στο «Μεταξά»

Καρκινοπαθείς περιμένουν στην ουρά για χημειοθεραπείες στο «Μεταξά»

Παρά τις παρεμβάσεις του Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τα προβλήματα παραμένουν

Δεν έχουν τέλος τα πολύ σοβαρά προβλήματα και η ασύλληπτη ταλαιπωρία των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο του Πειραιά «Μεταξά».

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχει παρέμβει προσωπικά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να απομακρυνθεί από τη θέση του ο τέως, πλέον διοικητής του ιδρύματος, καθώς και για να επιχορηγηθεί εκτάκτως το «Μεταξά» με 7.000.000 ευρώ, τα οποία θα καλύψουν οικονομικά για χρονικό διάστημα δυο μηνών τις χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Μιχάλης Γιαννάκος διένειμε μια αποκαλυπτική φωτογραφία.

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω φωτογραφία φαίνονται δεκάδες καρκονοπαθείς συνάνθρωποί μας να αναμένουν ακόμη και στις σκάλες του ιδρύματος προκειμένου να λάβουν την τόσο αναγκαία για την ίδια τη ζωή τους χημειοθεραπεία.

Σε δηλώσεις του ο Μιχάλης Γιαννάκος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «είναι απαράδεκτο να περιμένουν ασθενείς με καρκίνο και συνοδοί τους στα σκαλιά για να κάνουν χημειοθεραπείες. Αξίζουν περισσότερης προσοχής. Πολλές βιοψίες αργούν πάνω από μήνα, παρά το γεγονός ότι αυτό αποτελεί βελτίωση, μετά την αποκάλυψη για αναμονή 47 ημερών που χρειάστηκε η παρέμβαση του Υπουργού Υγείας, κύριου Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για να βγει η βιοψία»