ΥΓΕΙΑ

Λιβύη: Θλίψη για τη νοσηλεύτρια Γλυκερία Μεμεκίδου - Φτωχότερη η ογκολογική οικογένεια της Ελλάδας

Λιβύη
Η ελληνική αποστολή ήταν στη Λιβύη για να παράσχει βοήθεια στους πληγέντες της κακοκαιρίας «Daniel»
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA

Η νοσηλεύτρια της Ογκολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Γλυκερία Μεμεκίδου, ήταν μεταξύ των νεκρών του φονικού τροχαίου στη Λιβύη

Τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο διερμηνείς έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος και άλλοι 13 άνθρωποι τραυματίστηκαν, στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη, βυθίζοντας στο πένθος ολόκληρη τη χώρα.

Μεταξύ των πέντε αυτών ατόμων, η Πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου, Νοσηλεύτρια Ογκολογικής Κλινικής Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Άνθρωπος της προσφοράς και της δράσης, η Γλυκερία μετέβη εθελοντικά στη Λιβύη ως μέλος της Ελληνικής Αποστόλης για να παράσχει βοήθεια σε συνανθρώπους μας πληγέντες του κύματος κακοκαιρίας «Daniel». Ως ενεργό μέλος του ΔΣ της Επιτροπής του Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας και υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, δε σταμάτησε να αγωνίζεται καθημερινά και άοκνα προς όφελος του ογκολογικού ασθενούς, σημειώνει η Εταιρεία Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας (ΕΟΠΕ).

Η ΕΟΠΕ επιθυμεί να εκφράσει τη βαθιά θλίψη για την απώλεια της Γλυκερίας Μεμεκίδου και απευθύνει τα πιο θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους της, ευχόμενη δύναμη και κουράγιο. «Θα την θυμόμαστε πάντοτε με εκτίμηση και σεβασμό. Περαιτέρω, επιστεγάζοντας τη μακρά και αγαστή συνεργασία της επιστημονικής μας εταιρείας με τον ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΕΣΝΕ) και ειδικότερα τον Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας, δια του παρόντος δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο ΔΣ της Επιτροπής του Τομέα Νοσηλευτικής Ογκολογίας και βεβαιώνουμε ότι θα σταθούμε αρωγοί με όποιο πρόσφορο μέσο.

Η Ογκολογική οικογένεια της Ελλάδας είναι φτωχότερη» καταλήγει η ΕΟΠΕ.

Σχετικές ειδήσεις