ΥΓΕΙΑ

Γιαννάκος: 90 ράντζα στην εφημερία του «Αττικού» - Υπολειτουργούν κλίνες λόγω έλλειψης προσωπικού

νοσοκομείο Αττικόν
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, η διασπορά των λοιμώξεων επιδεινώνεται με την ανάπτυξη των ράντζων
INTIME NEWS

Κατα την εφημερία της Κυριακής (21/01/2024) αναπτύχθηκαν 90 ράντζα στο νοσοκομείο «Αττικόν» - Στις ελλείψεις προσωπικού αποδίδει το πρόβλημα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος 

Στις ελλείψεις προσωπικού εξαιτίας των οποίων υπολειτουργούν χιλιάδες κλίνες στα νοσοκομεία της χώρας, αναφέρεται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος. Αφορμή είναι η χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο «Αττικόν».

«Χθες εφημέρευε το Νοσοκομείο "Αττικόν". Ανέπτυξε 90 ράντζα. Φταίει το νοσοκομείο; Ασφαλώς όχι. Τι φταίει; Η έλλειψη παθολογικών και πνευμονολογικών νοσοκομειακών κρεβατιών για να καλύψουν τις ανάγκες τώρα με την έξαρση των ιώσεων», τονίζει ο κ. Γιαννάκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «φταίνε οι σοβαρές ελλείψεις προσωπικού που δεν επιτρέπουν τη λειτουργία των απαραίτητων παθολογικών και πνευμονολογικών κλινών. Φταίει η απαξίωση των περιφερειακών νοσοκομείων που αναγκάζονται να διακομίζουν τους ασθενείς στα μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης».

attikon-78neo.jpg
Από την εφημερία της Κυριακής (21/01/2024) στο «Αττικόν»

Στη χώρα μας διαθέτουμε 3,5 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους, ενώ ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 5,3 κλίνες ανά 1.000 κατοίκους προσθέτει. «Χιλιάδες κλίνες από τα νοσοκομεία της χώρας μας υπολειτουργούν λόγω ελλείψεων προσωπικού. Γι’ αυτό είναι αδύνατη η διαχείριση με ασφάλεια των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών» τονίζει.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, τέλος, επισημαίνει ότι η διασπορά των λοιμώξεων επιδεινώνεται με την ανάπτυξη των ράντζων στους διαδρόμους των νοσοκομείων: «Με αυτή την κατάσταση τι είναι καλύτερο; Να αναπτύσσονται ράντζα ή να νοσηλεύονται παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά στη διασπορά, δηλαδή σε επεμβατικές ειδικότητες με μεγάλο κίνδυνο διασποράς ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων; Δεν είναι εικόνα αυτή των νοσοκομείων. Να μην χωράς στους διαδρόμους των παθολογικών και πνευμονολογικών κλινικών από τα ράντζα. Να νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά προβλήματα σε κλινικές του χειρουργικού τομέα» καταλήγει.

Σχετικές ειδήσεις