ΥΓΕΙΑ

Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά: Πλατανησιώτης - Μήνυμα «ενίσχυσης της ποιότητας ζωής και της υγείας όλων»

ΙΣΠ
Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανησιώτης
ΙΣΠ

Με τη μεγαλύτερη προσέλευση από ποτέ άλλοτε πραγματοποιήθηκε η τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, βουλευτές, στελέχη της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Ιατρικών Συλλόγων, εκατοντάδες ιατροί - μέλη του ΙΣΠ, εκπρόσωποι φορέων και δημοσιογράφοι παρευρέθηκαν σε μια εκδήλωση, η οποία χαρακτηρίζεται ως μία από τις σημαντικότερες για την κοινωνική ζωή του Πειραιά.

Τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη εκπροσώπησε ο σύμβουλός του επί θεμάτων Υγείας, υποψήφιος ευρωβουλευτής και πρώην αναπληρωτής Υπουργός, Βασίλης Κοντοζαμάνης. Ισχυρή ήταν και η παρουσία στελεχών της κυβέρνησης. Στην πρόσκληση του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά ανταποκρίθηκαν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης και η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, αρμόδια για τη Δημόσια Υγεία, Φωφώ Καλύβα.

Ο ιατρικός κόσμος συμμετείχε μαζικά στην εκδήλωση, όχι μόνο με φυσική παρουσία, αλλά και με τη θεσμική εκπροσώπησή του. Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, ενώ τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά εκπροσώπησε ο πρόεδρος Μιχάλης Αγρανιώτης και το μέλος του ΔΣ Μαρία Αγραπίδου. Προσήλθαν επιπροσθέτως, ο Υποδιοικητής της 2ης ΔΥΠΕ Πειραιώς & Νήσων, Περικλής Αλεβίζος, ο Διοικητής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά «Μεταξά», Σαράντος Ευσταθόπουλος και ο Διοικητής του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νικαίας, Ανδρέας Πλεμμένος.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Νικόλαος Πλατανησιώτης αφού ευχαρίστησε τους εκατοντάδες προσκεκλημένους που ήρθαν στον Πειραιά να τιμήσουν τον ΙΣΠ επισήμανε: «Φέτος βρισκόμαστε εδώ για να δώσουμε την ευχή για "Καλή Χρονιά με περισσότερη υγεία" διότι τα τελευταία χρόνια, όλοι αντιληφθήκαμε -μετά τα όσα έχουμε ζήσει- πόσο σημαντική είναι η πρόληψη αλλά και η διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Από εδώ, τον Πειραιά που έχει αναλάβει σοβαρές πρωτοβουλίες για την προαγωγή της Δημόσιας Υγείας και της Προληπτικής Ιατρικής, δίνουμε το μήνυμα που πρέπει να φθάσει σε όλη την Ελλάδα, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό, για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής και της υγείας όλων».

Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου τόνισε: «Βρισκόμαστε εδώ στον Πειραιά μας για να γιορτάσουμε με τον επιστημονικότερο σύλλογο που έχουμε και φροντίζει όχι μόνο τους Πειραιώτες, αλλά πολύ μεγάλο κομμάτι των πολιτών μας σε όλη την Αττική και στα νησιά. Καλή χρονιά, δημιουργική με περισσότερη υγεία, σε όλους! Συγχαρητήρια στη διοίκηση και ειδικά στον πρόεδρο, τον κ. Νίκο Πλατανησιώτη, ο οποίος έχει καταφέρει μέσα σε δύσκολους καιρούς να συσπειρώσει όλον κόσμο -τόσο τον ιατρικό, όσο και τους ασθενείς και ωφελούμενους των ιατρικών υπηρεσιών- καλλιεργώντας μια βαθιά σχέση εμπιστοσύνης που εμπνέει ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά με τις δράσεις και το έργο του».

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Φωφώ Καλύβα δήλωσε: «Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τον ιατρικό κόσμο, ο οποίος δίνει καθημερινό αγώνα για να διασφαλίσει έναν υπέρτατο αγαθό, την υγεία και ειδικά τη Δημόσια Υγεία. Θέλω να τονίσω ότι μία από τις βασικές κατευθύνσεις που έχει δώσει ο Πρωθυπουργός και η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αφορά στη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας σχεδιάζοντας και υλοποιώντας, για πρώτη φορά, προγράμματα πρόληψης και προσυμπτωματικού ελέγχου για όλο τον πληθυσμό, με έμφαση στις ευάλωτες ομάδες και στοχεύοντας στην εφαρμογή μιας δίκαιης πολιτικής, ώστε μηδενός εξαιρουμένου, όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες. Συγχαρητήρια στον Ιατρικό Σύλλογο Πειραιά για την εκδήλωση αλλά και τις πρωτοβουλίες του ειδικά για την αρωγή ευάλωτων και ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων με τις δράσεις του».

Σχετικές ειδήσεις