ΥΓΕΙΑ

Ο ΕΟΠΥΥ αρωγός στην προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων για τους πάσχοντες από θαλασσαιμία

θαλασσαιμία
Η Θεανώ Καρποδίνη υπογράμμισε τη σημασία του έργου που επιτελεί ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας
ΕΟΠΥΥ

Η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ Θεανώ Καρποδίνη συμμετείχε στην Πανελλήνια Ενημερωτική Συνάντηση για τη θαλασσαιμία

Τις πολιτικές που έχει υλοποιήσει ο ΕΟΠΥΥ τα τελευταία χρόνια για την ουσιαστική στήριξη των ασθενών με θαλασσαιμία παρουσίασε η Διοικήτρια του Οργανισμού, Θεανώ Καρποδίνη, συμμετέχοντας στην Πανελλήνια Ενημερωτική Συνάντηση για τη Θαλασσαιμία και τη Δρεπανοκυτταρική Νόσο που διοργάνωσε ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας.

Τον ρόλο του ΕΟΠΠΥ ως αρωγού της προσπάθειας για την επίλυση των προβλημάτων και της δύσκολης καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι πάσχοντες από Θαλασσαιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο, καθώς και οι οικογένειές τους, ανέδειξε η κυρία Καρποδίνη, σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που διεξήχθη την Κυριακή, 21 Απριλίου, με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) κ. Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τον Πρόεδρο του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας (ΕΣΘΑ) κ. Βασίλη Δήμο, τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) κ. Χρήστο Δαραμήλα και τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών (ΠΟΝ) κ. Γρηγόρη Λεοντόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ στάθηκε στις πολιτικές που έχει υλοποιήσει ο Οργανισμός τα τελευταία χρόνια για την ουσιαστική στήριξη των ασθενών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η δημιουργία ηλεκτρονικής εφαρμογής, όπου γίνεται η καταγραφή των ασθενών με θαλασσαιμία, καθώς και η πλήρης κάλυψη του κόστους των συνταγογραφούμενων διαγνωστικών εξετάσεων για όλους τους ασφαλισμένους. Επιπλέον, επισημάνθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ καλύπτει τις φαρμακευτικές αγωγές που χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση της ασθένειας, όπως σκευάσματα αποσιδήρωσης, ενώ οι πάσχοντες από αιμοσφαιρινοπάθειες δεν καταβάλλουν καμία συμμετοχή επί του ποσού αποζημίωσης που έχει ορίσει ο Οργανισμός στο υγειονομικό υλικό.

Τέλος, η κυρία Καρποδίνη αναφέρθηκε στις διαρκείς προσπάθειες και ενέργειες του Οργανισμού όσον αφορά στη βελτιστοποίηση της παροχής υπηρεσιών υγειονομικής περίθαλψης και στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των θεραπειών, ενώ τόνισε ότι: «Ο ΕΟΠΥΥ μεθοδικά, σταθερά και αποφασιστικά μετατρέπεται σε έναν σύγχρονο και αποτελεσματικό Οργανισμό εστιάζοντας πάντα στην βέλτιστη εξυπηρέτηση του ασθενούς».

Σχετικές ειδήσεις