ΥΓΕΙΑ

Σκληρή επιστολή 4 ιατρικών συλλόγων

Σκληρή επιστολή 4 ιατρικών συλλόγων

Κοινή επιστολή προς τον Υπουργό Υγείας, Α. Γεωργιάδη έστειλαν οι Ιατρικοί Σύλλογοι Πατρών, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ηρακλείου.

Η επιστολή είναι ιδιαίτερα σκληρή με πολλά υπονοούμενα για τους χειρισμούς τόσο του Υπουργού όσο και των αρμοδίων του υπουργείου Υγείας και μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι η κατάσταση στο χώρο της υγείας έχει καταστεί επικίνδυνη.

Λένε λοιπόν ότι «προ διετίας συστήθηκε με έξοδα και κόπο ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ισοπεδώνοντας τις παροχές προς του ασφαλισμένους και απειλώντας άμεσα την επιβίωση των συνεργαζόμενων ιατρών, κατά τους σχεδιασμούς γνωστού πολιτικού κύκλου. Πρόσφατα, η σχεδιαζόμενη μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε άπορο μεσιτικό-μονοπωλιακό αγοραστή υπηρεσιών παρουσιάζεται ως μέγιστη μεταρρύθμιση. Με περικοπές του προϋπολογισμού της τάξεως του 20-30% για το 2014, ποια είναι τα εχέγγυα για τη διασφάλιση της ποιότητας υπηρεσιών υγείας και της βιωσιμότητας των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας; Ως επιτυχημένο μοντέλο εξόντωσης του μικρομεσαίου ιατρείου λειτουργεί το κακόβουλο σχέδιο της σταδιακής αύξησης των απαιτήσεων και του κόστους λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας...
Είναι σαφές ότι το λάθος επιχειρείται να διορθωθεί πάλι με αμφιλεγόμενες συνταγές βάσει σχεδίων ανθρώπων των οποίων την ικανότητα, εγκυρότητα και αυθεντία αμφισβητούμε ευθέως και επισημαίνουμε ότι βρίσκονται σε διαλεκτική σχέση με τη γνωστή πολιτική παρέα που σχεδιάζει όλες τις αποτυχημένες επί δεκαετίας πολιτικές στο χώρο της υγείας.
Η γραφειοκρατία που κυβερνά το Υπουργείο Υγείας επί δεκαετίες και ως «Κίρκη» μαγεύει τους υπουργούς, δεν εγγυάται τίποτα και εξυπηρετεί δυστυχώς συγκεκριμένα συμφέροντα εις βάρος του κοινωνικού συνόλου».

πηγή: εφημερίδα NEWSBOMB