ΥΓΕΙΑ

Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει άρθρα του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ

Το ΠΑΣΟΚ καταψηφίζει άρθρα του νομοσχεδίου για την ΠΦΥ

Πολιτικό κρότο κάνει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, για το νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, η οποία μπορεί να αναφέρει ότι πρέπει να ψηφισθεί για λόγους πολιτικούς επί της αρχής, ωστόσο ζητά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, να καταψηφίσει τα άρθρα εκείνα που υποβαθμίζουν την ουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Η υποβάθμιση των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας αναφέρει ο κυβερνητικός εταίρος με αφορμή την σημερινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, είναι ορατή με τους χιλιάδες ΜΗ εξυπηρετούμενους πολίτες, οι οποίοι ταλαιπωρούνται για μια συνταγή. Καλούμε, συνεχίζει, ολόκληρη την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων των καιρών και εκτιμώντας το πολιτικό χρόνο και την συγκυρία να καταψηφίσει εκείνα τα άρθρα που υποβαθμίζουν την ουσία της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας. Και συγκεκριμένα:

- Να αποκατασταθεί η επαρκής χρηματοδότηση των αναγκαίων δομών για την ΠΦΥ που εξασφαλίζει την Υγεία του Ελληνικού Λαού.

- Να οργανώσει την μεταβατική περίοδο με ανοιχτές δομές και χωρίς διακοπή των υπηρεσιών που προσφέρονται στον πολίτη.

- Να διασφαλισθούν οι σχέσεις εργασίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών, χωρίς τα εκβιαστικά τερτίπια και διλήμματα για την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Ο Τομέας Υγείας του ΠΑΣΟΚ, μετά την συζήτηση στην διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, του Σχεδίου Νόμου για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και τις διαφαινόμενες εξελίξεις αποφάσισε ότι το νομοσχέδιο για λόγους πολιτικούς λόγους πρέπει να ψηφιστεί επί της αρχής. Όμως, σε προτεινόμενες λύσεις, παρ' όλες τις διορθωτικές παρεμβάσεις μας, δεν βελτιώνουν την λειτουργία και την ποιότητα της Π.Φ.Υ. Υπονομεύουν τις θέσεις εργασίας, κυρίως των ιατρών που τους ωθεί σε αναγκαστική παραίτηση· κλείνουν οι δομές της υπάρχουσας ΠΦΥ και ευνοούνται συμφέροντα, όπως η διατήρηση φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, έξω από κάθε λογική.

Πηγή: Onmed.gr

Διαβάστε επίσης:

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Επιμένουν στην απόσυρση του νομοσχεδίου