ΥΓΕΙΑ

Επίσημη επίσκεψη του Μ. Βορίδη στην Κίνα

Επίσημη επίσκεψη του Μ. Βορίδη στην Κίνα

Την επιβεβαίωση και επέκταση της καλής συνεργασίας, η οποία έχει αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας-Κίνας στο χώρο της Υγείας, έχει στόχο η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην ασιατική χώρα ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης.

Η ελληνική αποστολή, επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Βορίδης, από την 1η μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσει επαφές με ανώτερους εκπροσώπους της κινεζικής κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα, 1η Δεκεμβρίου, ο Μάκης Βορίδης είχε συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Sun Zhigang, στο Πεκίνο.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η επέκταση της συνεργασίας των δύο χωρών στην ανταλλαγή εμπειριών και γνώσης πάνω στο σχεδιασμό και υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στους τομείς του εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των νοσοκομείων, στην ανάπτυξη του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και στην πολιτική κεντρικών προμηθειών.

Συζητήθηκε, ακόμη, η προώθηση της αμοιβαίας συνεργασίας σε αναπτυξιακούς στόχους στον τομέα της Υγείας, όπως ο Τουρισμός Υγείας, η εκπαίδευση στελεχών και η ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της παραγωγής των ελληνικών γενοσήμων φαρμάκων.

Ο Έλληνας υπουργός Υγείας, στη συνέχεια, θα ταξιδέψει στην πόλη Zhuhai, όπου θα συμμετάσχει στο Συνέδριο Υψηλού Επιπέδου World Family Plus 10, μετά από πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του, Li Bin. Στο πλαίσιο του συνεδρίου προβλέπεται η διμερής συνεργασία των δύο υπουργών και η υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας. Επίσης, ο κ. Βορίδης θα συμμετάσχει σε κλειστή συνάντηση εργασίας με τη συμμετοχή 20 υπουργών Υγείας άλλων χωρών, όπου θα προεδρεύσει η Αντιπρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Liu Yandog.

Σχετικές ειδήσεις