ΥΓΕΙΑ

Νοσηλευτές: Απαξιώνεται εντελώς ο ρόλος μας στο εθνικό σύστημα υγείας

Νοσηλευτές: Απαξιώνεται εντελώς ο ρόλος μας στο εθνικό σύστημα υγείας

Την άμεση ανάκληση της διάταξης, η οποία μειώνει το επίδομα θέσης για τους προϊστάμενους των νοσηλευτικών υπηρεσιών των νοσοκομείων κατά 40%, ζητά η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Νοσηλευτική Ομοσπονδία του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ).

Η διάταξη περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών για τη νέα δέσμη προαπαιτούμενων, με τίτλο «Διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, μισθολογικές ρυθμίσεις και άλλες επείγουσες διατάξεις εφαρμογής της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».

Όπως καταγγέλλουν οι νοσηλευτές, «το επίδομα θέσης για όλους ανεξαιρέτως τους προϊσταμένους τμημάτων ορίζεται στο ποσό των 290 ΕΥΡΩ, δηλαδή αυξάνεται κατά 50 ΕΥΡΩ, ειδικώς για τους προϊσταμένους τμημάτων των Νοσηλευτικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων μειώνεται στο ποσό των 150 ΕΥΡΩ (μείωση 40%)! Δηλαδή, οι προϊστάμενοι των νοσηλευτικών τμημάτων όχι μόνο δεν χρήζουν μισθολογικής επιβράβευσης, αλλά τιμωρούνται κιόλας, κρινόμενοι προφανώς ως ανεπαρκείς, ώστε να απαιτείται ειδικώς γι’ αυτούς η μείωση του επιδόματος!».

Η ΠΑΣΥΝΟ σημειώνει ότι δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση και καλεί «τους εμπνευστές της συγκεκριμένης επαίσχυντης διάταξης, όπως την αποσύρουν άμεσα», καθώς «οι νοσηλευτές δεν θα ανεχτούν τέτοιου είδους απαξιωτικές συμπεριφορές, που προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους, μειώνουν την αξία της προσφοράς τους και θίγουν το κύρος του νοσηλευτικού επαγγέλματος».

Οι νοσηλευτές θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, στις 10:00, στο υπουργείο Υγείας, με αίτημα την άμεση ανάκληση της διάταξης.

Σχετικές ειδήσεις