ΥΓΕΙΑ

ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας: Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό

ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας: Συγκέντρωση στο υπουργείο Εργασίας για το ασφαλιστικό

Απόσυρση του προσχεδίου για το ασφαλιστικό απαιτεί το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας και καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει στις 20 Γενάρη και ώρα 16:30, στο υπουργείο Εργασίας.

«Το σχέδιο νόμου μειώνει τις κύριες και επικουρικές συντάξεις έως 30% για τους νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τσακίζει τις αναπηρικές συντάξεις και τα προνοιακά επιδόματα, σταδιακά καταργεί το ΕΚΑΣ, αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές, ενοποιεί τα ασφαλιστικά ταμεία με εξαΰλωση των αποθεματικών τους. Παράλληλα, τσακίζει τους αυτοαπασχολούμενους, αλλά και τους εργαζόμενους με "μπλοκάκι" με την αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Τσακίζει τη νεολαία που μπαινοβγαίνει από την ανεργία στις ελαστικές μορφές απασχόλησης» επισημαίνουν οι υγειονομικοί του ΠΑΜΕ.

«Ιδιαίτερα στους χώρους της υγείας και της πρόνοιας, αντί να διευρύνουν την εφαρμογή του θεσμού των Βαρέων Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, στους δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν σε αντίστοιχες συνθήκες, παγιώνουν την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης παρατείνοντας την έκθεση στον επαγγελματικό κίνδυνο. Ποιος υγειονομικός θα μπορεί να δουλεύει μέχρι τα 67 και πόσο ασφαλές είναι αυτό για τους ασθενείς; Ταυτόχρονα, ραγδαία μεγαλώνουν οι ελλείψεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας, ενώ είναι ουσιαστικά ανύπαρκτα τα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου, απουσιάζουν οι κρατικές υπηρεσίες στελεχωμένες με μόνιμους τεχνικούς ασφαλείας, γιατρούς εργασίας και λοιπό προσωπικό.

Στον ιδιωτικό τομέα υγείας πρόνοιας χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες, ενώ έχουν υποστεί τεράστιες μειώσεις στους μισθούς τους τα τελευταία χρόνια» προσθέτει το ΠΑΜΕ Υγείας – Πρόνοιας.

Επίσης, τονίζει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η πλήρης εφαρμογή της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ανταποδοτικότητα στην κοινωνική ασφάλιση, με τη μεταφορά του κόστους για την παροχή κοινωνικής ασφάλισης στους ασφαλισμένους, και καλεί σε πανυγειονομικό ξεσηκωμό για:

• Να μην φτάσει στη Βουλή το αντιασφαλιστικό σχέδιο και να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

• Αποκλειστικά δημόσια, καθολική, υποχρεωτική κοινωνική ασφάλιση. Σύνταξη στα 60 και τα 55 αντίστοιχα για άνδρες και γυναίκες. Υπεράσπιση και επέκταση των ΒΑΕ.

• Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα. Άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του επαγγελματικού κινδύνου και την προστασία της υγείας και ασφάλειας σε όλους τους χώρους.

• Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας- Πρόνοιας με πλήρη κρατική χρηματοδότηση.

Σχετικές ειδήσεις