ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις σε ανασφάλιστους και άπορους στο Δήμο Αθηναίων

Δωρεάν καρδιολογικές εξετάσεις σε ανασφάλιστους και άπορους στο Δήμο Αθηναίων

Εθελοντές καρδιολόγοι της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας θα πραγματοποιούν προληπτικές εξετάσεις σε ανασφάλιστους και άπορους πολίτες, στα δημοτικά ιατρεία του Δήμου Αθηναίων (Σόλωνος 78), από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου.

Οι καρδιολογικές εξετάσεις θα γίνονται κατόπιν ραντεβού, στο τηλέφωνο 2103626587, και τις ώρες 09:00-12:00.

Οι δύο φορείς συνεχίζουν την κοινή τους προσπάθεια, για την προαγωγή και πρόληψη υγείας των πολιτών, καθώς και για τη μείωση της θνησιμότητας από τα Καρδιοαγγειακά Νοσήματα. Σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά το παρελθόν, η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία έχει διενεργήσει σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων προληπτικές καρδιολογικές εξετάσεις σε εκατοντάδες πολίτες που δεν έχουν ασφάλιση ή που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες.

Ο πρόεδρος της ΕΚΕ, Στέφανος Φούσας, με αφορμή τις εξετάσεις στα δημοτικά ιατρεία του δήμου Αθηναίων, δήλωσε: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι συνεχίζεται η συνεργασία της ελληνικής καρδιολογικής εταιρείας με τον δήμο Αθηναίων σε μια διαρκή προσπάθεια κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες -είτε αυτόνομα είτε σε συνεργασία με διαφόρους φορείς- τόσο στην Αττική τόσο και στην περιφέρεια, για την προστασία της ανθρώπινης υγείας».

Σχετικές ειδήσεις