ΥΓΕΙΑ

Προσοχή στα συνθετικά εσώρουχα

Προσοχή στα συνθετικά εσώρουχα
Τα λεπτά και στενά εσώρουχα μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα ...

Τα λεπτά και στενά εσώρουχα μπορεί να αποδειχθούν επικίνδυνα για την ευαίσθητη γυναικεία περιοχή. Μάλιστα, 2 στις 100 Ελληνίδες επισκέπτονται τον γιατρό τους, εξαιτίας αλλεργιών και δερματικών αντιδράσεων, που έχουν προκληθεί από τα εσώρουχα.

Ιδιαίτερα δε αυτήν την εποχή, που η θερμοκρασία είναι υψηλή, οι πιθανότητες λοίμωξης αυξάνονται, καθώς η ζέστη ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων και τα στενά συνθετικά εσώρουχα κάνουν το «περιβάλλον» ακόμη πιο κατάλληλο.

Ειδικά ο συνδυασμός στενού εσωρούχου και στενού παντελονιού μπορεί να κάνει το πρόβλημα πιο έντονο, προκαλώντας έντονο κνησμό.

Όσον αφορά στα στρινγκ, αυξάνουν τις πιθανότητες μόλυνσης, με συχνότερη την κολπίτιδα. Ο κίνδυνος ωστόσο, εντοπίζεται όχι τόσο στο εσώρουχο αυτό καθ΄ αυτό αλλά στον τύπο του υφάσματος.

Οι ειδικοί λοιπόν συμβουλεύουν να προτιμούμε τα βαμβακερά εσώρουχα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, και κατά προτίμηση αυτά που καλύπτουν όλη την επιφάνεια των γεννητικών οργάνων, αποτελώντας έτσι ασπίδα προστασίας σε πιθανά μικρόβια και να αφήσουμε τα στρινγκ για τις πιο ιδιαίτερες στιγμές.