ΥΓΕΙΑ

Προσφυγικό: Ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης από το ΕΚΠΑ

Προσφυγικό: Ιατροφαρμακευτικό υλικό και είδη πρώτης ανάγκης από το ΕΚΠΑ

Σε δομές υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων θα διαθέσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών συνολικά 3.534 ιατροφαρμακευτικά είδη, τα οποία καλύπτουν περισσότερες από 500 διαφορετικές κατηγορίες.

Η καταγραφή του ιατροφαρμακευτικού υλικού το οποίο συγκεντρώθηκε από την πρόσφατη δράση του ΕΚΠΑ ολοκληρώθηκε υπό την επιστημονική επίβλεψη της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, γνωστής για την ευρύτερη κοινωνική δράση της, και μέλους του «Παρατηρητηρίου-Δικτύου του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες», κ. Υπατίας Δούση-Αναγνωστοπούλου, με την ουσιαστική συμβολή ομάδας 35 εθελοντών από το 2ο έτος της Ιατρικής Σχολής.

Η ομάδα με τον ενθουσιασμό και την ενεργητικότητά της συνέβαλε στο διαχωρισμό, την κατηγοριοποίηση και την καταγραφή του υλικού. Αυτή τη στιγμή το ΕΚΠΑ έχει στη διάθεσή του συνολικά 3.534 ιατροφαρμακευτικά είδη από περισσότερες από 500 διαφορετικές κατηγορίες προς διάθεση. Τα είδη αυτά θα διατεθούν σε δομές υποδοχής/φιλοξενίας με τις οποίες οι εθελοντικές ομάδες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του ΕΚΠΑ είναι σε επαφή και συνεργασία.

Εκτός από φαρμακευτικό υλικό, στο πλαίσιο της ίδιας δράσης συγκεντρώθηκαν 610 κούτες και μεγάλες σακούλες με τρόφιμα, είδη διαβίωσης, είδη προσωπικής φροντίδας και υγιεινής, ρούχα κ.ά. Τα είδη αυτά διατέθηκαν ήδη στο κέντρο φιλοξενίας του Ελαιώνα και στο αντίστοιχο Κέντρο Διαχείρισης της Περιφέρειας Αττικής.

ekpa2

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ παραχώρησε δύο αυτόματους απινιδωτές, τους οποίους προμηθεύτηκε γι’ αυτό το σκοπό, καθώς επίσης και σκευάσματα ινσουλίνης.

Οι Πρυτανικές Αρχές και τα μέλη του «Παρατηρητηρίου-Δικτύου του ΕΚΠΑ για τους Πρόσφυγες» ευχαριστούν όλους για τις προσφορές τους και τον ενθουσιασμό με τον οποίο αγκάλιασαν και αγκαλιάζουν τις δράσεις του Πανεπιστημίου Αθηνών για τους πρόσφυγες.

Εκτός από μεμονωμένα άτομα, εντός και εκτός του ΕΚΠΑ, στη συγκέντρωση των ειδών προσέφεραν σημαντικά οι παρακάτω φορείς και εταιρείες:

• 4ο Γυμνάσιο Γαλατσίου.

• Εργαζόμενοι Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (Ηράκλειο Κρήτης).

• Πολιτιστικός Σύλλογος Χίων Κηφισιάς και Βορείου Αττικής.

• Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Εταιρίες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα: Medochemie HELLAS, RAFARM AEBE, Help ABEE, Frezyderm ABEE, IASIS Pharmaceutical HELLAS ABEE, Specifar A.B.E.E.).

• Alpha marine consulting.

• Μεταφορική Εταιρία Γιώργος Αλεξίου (2 φορτηγά και 5 εργαζόμενοι για τη μεταφορά όλων των ειδών).

• Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό (Διοργανώνεται σχετική δράση και θα παραδοθούν τα είδη κατευθείαν στην Περιφέρεια Αττικής).

Σχετικές ειδήσεις