ΥΓΕΙΑ

ΕΟΠΥΥ: Εντός Μαΐου η αποπληρωμή των παρόχων για τον Ιανουάριο

ΕΟΠΥΥ: Εντός Μαΐου η αποπληρωμή των παρόχων για τον Ιανουάριο

Τη δέσμευση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρη Μπερσίμη, εισέπραξε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Βλασταράκος, για αποπληρωμή των παρόχων εντός του Μαΐου για το μήνα Ιανουάριο, στο 100% των εκκαθαριζόμενων δαπανών, μετά από πρόχειρο λογιστικό έλεγχο (5% των δαπανών).

Επίσης, ενημερώθηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να πληρωθούν γρήγορα οι επόμενοι μήνες.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διαπραγμάτευσης με τον ΕΟΠΥΥ, ενημέρωσε το ΔΣ του Συλλόγου, ότι μέχρι σήμερα οφείλονται στον Οργανισμό από τα Ασφαλιστικά Ταμεία 2,3 δισ. ευρώ από εισφορές ασθένειας.

Οι δε ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους ανέρχονται στο 1,7 δισ. ευρώ. Εάν τα Ασφαλιστικά Ταμεία είχαν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ, ο Οργανισμός θα μπορούσε να ανταποκριθεί στην αποπληρωμή των οφειλομένων ποσών προς τους παρόχους υπηρεσιών υγείας, επισήμανε ο κ. Βλασταράκος και πρόσθεσε ότι η ομάδα διαπραγμάτευσης συνεχίζει τη λειτουργία της με τις αντίστοιχες ομάδες του ΕΟΠΥΥ.

Στόχος είναι να δημιουργηθούν συμβάσεις που θα στηρίζονται στη βάση της ισοτιμίας, της νομιμότητας, της εκπλήρωσης των συμβατικών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ στα όρια των οριζομένων προθεσμιών στο 100% των παροχών.

Σχετικές ειδήσεις