ΥΓΕΙΑ

Αεροδιακομιδή Τίρανα - Αθήνα για 4 τραυματίες του μοιραίου λεωφορείου

Αεροδιακομιδή Τίρανα - Αθήνα για 4 τραυματίες του μοιραίου λεωφορείου

Στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου ΚΑΤ νοσηλεύονται τέσσερις εγκαυματίες, οι οποίοι επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο που τυλίχτηκε στις φλόγες στην πόλη Κρούγια, στην Αλβανία, με αποτέλεσμα το θάνατο και τραυματισμό αρκετών επιβαινόντων.

Το δυστύχημα συνέβη την Τετάρτη 27 Μαΐου 2016. Στο λεωφορείο επέβαιναν πιστοί από την εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου Αυλώνας, με προορισμό το Ούλκιν του Μαυροβουνίου.

Στα πλαίσια της ελληνο-αλβανικής συνεργασίας σε υγειονομικό επίπεδο, το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), από την περασμένη Παρασκευή 27 Μαΐου, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και παρακολουθούσε τις εξελίξεις σχετικά με το δυστύχημα.

Μετά από αίτημα του Αλβανού υπουργού Υγείας μέσω της ελληνικής πρεσβείας στα Τίρανα και την έγκριση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, ετέθη σε εφαρμογή σχέδιο μαζικής διακρατικής αεροδιακομιδής τεσσάρων εγκαυματιών, από τα Τίρανα προκειμένου να νοσηλευτούν στη Μονάδα Εγκαυμάτων του ΓΝΑ ΚΑΤ.

Η διακομιδή πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουνίου 2016 με αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας και υγειονομικό προσωπικό από το Τμήμα Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ και ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 19:45.

Σχετικές ειδήσεις