ΥΓΕΙΑ

«Λουκέτο» στα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ - Ψυχιάτρους με «μπλοκάκι» υπόσχεται ο Ξανθός

«Λουκέτο» στα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ - Ψυχιάτρους με «μπλοκάκι» υπόσχεται ο Ξανθός

Στην Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Γκιόκα, για το ΚΕΘΕΑ και το «λουκέτο» στα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα απάντησε σήμερα (29/09/2016) ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Λόγω της λήξης των συμβάσεων των εργαζομένων, στις 14 Σεπτέμβρη έκλεισαν τα Πολυδύναμα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα του ΚΕΘΕΑ, ενώ στο τέλος του χρόνου κινδυνεύουν να κλείσουν οι δύο κινητές μονάδες Streetwork σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ξανθός απέκλεισε το ενδεχόμενο να ανανεωθούν οι οκτάμηνες συμβάσεις και ανέφερε πως για ένα μεταβατικό διάστημα το ΚΕΘΕΑ μπορεί να προσλάβει ψυχιάτρους με «μπλοκάκι», ενώ γίνεται προσπάθεια να καλυφθεί το έργο των Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων από άλλες δομές του ΚΕΘΕΑ.

Για τη μόνιμη χρηματοδότηση των Ψυχοδιαγνωστικών Κέντρων και των δύο κινητών μονάδων Streetwork, ο υπουργός παρέπεμψε στο νέο ΕΣΠΑ, γεγονός που καθιστά αβέβαιη τη λειτουργία τους. Επίσης ανακοίνωσε ότι συνολικά για το ΚΕΘΕΑ έχουν προκηρυχθεί 35 θέσεις εργασίας, αριθμός που συνιστά σταγόνα στον ωκεανό των ελλείψεων προσωπικού.

Ο Γιάννης Γκιόκας τόνισε πως από την απάντηση του υπουργού προκύπτει πως τα Ψυχοδιαγνωστικά Κέντρα δεν πρόκειται να ξανανοίξουν, τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα. Επίσης ανέφερε πως είναι η πρώτη φορά όλα αυτά τα χρόνια που κλείνει μια δομή του ΚΕΘΕΑ, σε μια περίοδο που το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης οξύνεται.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι το ΚΕΘΕΑ δεν μπορεί να προσλαμβάνει με «μπλοκάκι», καθώς σε έναν τόσο κρίσιμο τομέα χρειάζονται σταθερές εργασιακές σχέσεις. Αναφορικά με την προκήρυξη 35 θέσεων, υπενθύμισε ότι από το 2009 έως σήμερα έχουν φύγει από το ΚΕΘΕΑ 130 εργαζόμενοι.

Σχετικές ειδήσεις