ΥΓΕΙΑ

Πώς το τρέξιμο μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή

Πώς το τρέξιμο μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, το στρες, η κακή διατροφή μπορούν να έχουν καταστροφικό αντίκτυπο για τον οργανισμό σας και να σας προσθέσουν χρόνια. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να προστατέψετε την υγεία σας και να αποκτήσετε ευεξία και ενέργεια;

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα βρίσκεται στην άσκηση και για την ακρίβεια, στο τρέξιμο. Μέσω του τρεξίματος μπορείτε να βελτιώσετε την υγεία σας, να διώξετε το άγχος, να αυξήσετε την αντοχή σας, να χάσετε τα περιττά κιλά, να αποκτήσετε περισσότερη ενέργεια και να δημιουργήσετε δυνατούς δεσμούς με άλλα άτομα.

Με το τρέξιμο αλλάζετε παραστάσεις

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι άνθρωποι στρέφονται στο τρέξιμο, προκειμένου να γυμναστούν και να αποβάλλουν το άγχος που βλάπτει την υγεία τους.

Το συγκεκριμένο άθλημα, το οποίο δεν κοστίζει τίποτα, σας δίνει τη δυνατότητα να έρθετε σε επαφή με τη φύση διότι ακόμη και σε ένα πάρκο μιας μεγάλης πόλης, η άθληση διαφέρει σε τεράστιο βαθμό από την εκγύμναση σε εσωτερικούς χώρους. Άλλωστε, όταν βγαίνετε έξω για να προπονηθείτε, αλλάζετε παραστάσεις και βιώνετε κάθε φορά μια ξεχωριστή εμπειρία.

running team

Μια ευκαιρία για κοινωνικοποίηση

Παράλληλα, όμως, το τρέξιμο μας προσφέρει την ευκαιρία για κοινωνικοποίηση. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να εγγραφούν σε κάποιον σύλλογο και να προπονηθούν στο τρέξιμο ομαδικά ή δημιουργούν από μόνοι τους μικρά γκρουπ. Η κοινότητα των δρομέων είναι μεγάλη και οι δεσμοί που ενώνουν τους αθλητές ισχυροί. Τα δύο αυτά στοιχεία αποδεικνύεται πως έχουν θετικό αντίκτυπο στις αποδόσεις των αθλητών, όπως για παράδειγμα κατά τη διάρκεια ενός Μαραθωνίου ή των προπονήσεων που προηγούνται ενός μεγάλου αγώνα.

Ενταχθείτε σε ένα «running team» και τρέξτε στον Μαραθώνιο!

Αν θέλετε να ξεκινήσετε το τρέξιμο, καλό είναι, βέβαια, να θέσετε ορισμένους στόχους. Τι θέλετε να πετύχετε μέσω της άθλησης; Προσπαθήστε να γίνετε καλύτεροι κάθε μέρα, ξεπερνώντας τα όριά σας. Μια καλή ιδέα είναι να βάλετε στόχο να τρέξετε σε έναν Μαραθώνιο. Με τον τρόπο αυτό, θα έχετε συνεχώς στο νου σας τη βελτίωση των επιδόσεών σας και θα νιώσετε μια τεράστια ικανοποίηση, όταν θα τρέξετε μαζί με άλλους δρομείς και θα τερματίσετε.

Δοκιμάστε να τρέξετε στον επόμενο Μαραθώνιο. Μια καλή ευκαιρία αποτελεί ο 12ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 2 Απριλίου στην Θεσσαλονίκη. Η Stoiximan.gr, η οποία έμπρακτα στηρίζει τον ελληνικό αθλητισμό σε επίπεδο βάσης αλλά και πρωταθλητισμού, για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης.

running team 3

Αν θέλετε να λάβετε μέρος στη μεγαλύτερη αθλητική γιορτή της Βορείου Ελλάδος, μπορείτε να γίνετε μέλη της Stoiximan Running Team και να συμμετάσχετε μαζί με όλη την παρέα σας στον Μαραθώνιο. Άλλωστε, η συμμετοχή σε ένα «running team» δίνει σε όλα τα μέλη του τη χαρά να τρέξουν, να περπατήσουν και να διασκεδάσουν ως μια παρέα!

Δηλώστε, λοιπόν, τη δική σας ομάδα στον Stoiximan.gr 12ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» για να δοκιμάσετε τις αντοχές σας και να ζήσετε τη μαγεία ενός αγώνα, δίπλα σε χιλιάδες Μαραθωνοδρόμους και δρομείς Υγείας κάθε ηλικίας και επιπέδου και να προσφέρετε, καθώς μέσω του Μαραθωνίου ενισχύεται το έργο κοινωνικών Ιδρυμάτων.

Σχετικές ειδήσεις