ΥΓΕΙΑ

Το πρώτο οργανωμένο Κέντρο Καρδιάς στην Ελλάδα λειτουργεί στον Όμιλο Υγεία

Το πρώτο οργανωμένο Κέντρο Καρδιάς στην Ελλάδα λειτουργεί στον Όμιλο Υγεία

Ολοκληρωμένη αντιμετώπιση του συνόλου των παθήσεων της καρδιάς, από την εμβρυική έως την ενήλικη ζωή, προσφέρει το πρώτο οργανωμένο Κέντρο Καρδιάς στην ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα, το οποίο λειτουργεί στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, μέλος του Ομίλου MIG.

Τον Τομέα Καρδιάς του Ομίλου ΥΓΕΙΑ και τον τρόπο με τον οποίο ασκείται η καρδιολογία εκεί, παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη (05/04/2017) οι ιατροί διευθυντές των αντίστοιχων κλινικών του ΥΓΕΙΑ. Τα πλέον σύγχρονα τμήματα καρδιολογίας, επεμβατικής καρδιολογίας, καρδιοχειρουργικής και απεικόνισης, ο τελευταίας γενιάς τεχνολογικός εξοπλισμός, η μοναδική στην Ελλάδα Υβριδική Χειρουργική Αίθουσα και το κορυφαίο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό, συνθέτουν τον Τομέα Καρδιάς του Ομίλου ΥΓΕΙΑ. Το 2016, ο Τομέας Καρδιάς δέχτηκε 2.100 ασθενείς.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, με τίτλο «Το χθες, το σήμερα και το αύριο της καρδιάς στον Όμιλο ΥΓΕΙΑ», χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Αθανάσιος Παπανικολάου. Ο κ. Παπανικολάου επιβεβαίωσε το όραμα του Ομίλου για συνεχή αναβάθμιση των υπηρεσιών του, με στόχο αυτές να παραμένουν εφάμιλλες της υψηλότερης ποιότητας παγκοσμίως. «Η ναυαρχίδα του Ομίλου μας, το ΥΓΕΙΑ», όπως τόνισε, «είναι το πρώτο και μοναδικό ιδιωτικό νοσοκομείο στην Ελλάδα που έχει διαπιστευθεί σύμφωνα με το Διεθνές πρότυπο ποιότητας Joint Commission International (JCI), την κορυφαία διαπίστευση στον κόσμο για την Ποιότητα και Ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ συνεχίζει να επιβεβαιώνει την κυρίαρχη θέση που κατέχει στον εγχώριο κλάδο υγείας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας. Στα τέσσερα νοσοκομεία που διαθέτει (Υγεία, Μητέρα, Λητώ και Υγεία Τιράνων) απασχολεί 3.200 εργαζόμενους και 4.000 γιατρούς. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ συνεισφέρει με περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ σε φόρους και εισφορές, επιπλέον ποσά καταβάλλει σε rebate και clawback, ενώ και η μισθοδοσία του προσωπικού ανέρχεται περίπου σε 200 εκατ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Παπανικολάου.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, Ανδρέας Καρταπάνης, δήλωσε ότι «ο Όμιλος ΥΓΕΙA, βρίσκεται στην αιχμή των εξελίξεων και στον Τομέα της καρδιάς στην Ελλάδα, προσφέροντας ολοκληρωμένη αντιμετώπιση σε όλες τις παθήσεις της καρδιάς ανεξαρτήτως ηλικίας και εξειδικευμένη φροντίδα από το στάδιο της πρόληψης και της διάγνωσης έως τη θεραπεία και την κλινική παρακολούθηση ασθενών με καρδιοπάθειες. Το κορυφαίο ιατρικό δυναμικό του Ομίλου μας, οι άρτια εκπαιδευμένοι νοσηλευτές μας και ο τελευταίας γενιάς τεχνολογικός εξοπλισμός, συνθέτουν το πλέον οργανωμένο Κέντρο Καρδιάς στην ιδιωτική υγεία στην Ελλάδα, το οποίο παρέχει αξιόπιστες και υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στην αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών παθήσεων». Ο κ. Καρταπάνης αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του Ομίλου στον τομέα των κλινικών μελετών, με το ΥΓΕΙΑ να λειτουργεί συχνά ως εθνικό συντονιστικό κέντρο. Έμφαση δίνεται στον τομέα της πρόληψης με συνεχείς δράσεις, οι οποίες απευθύνονται σε όλους τους πολίτες και κυρίως στις ευπαθείς ομάδες. Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ προσφέρει επίσης μεταπτυχιακές υποτροφίες σε αποφοίτους Ιατρικών Σχολών. Στο πλαίσιο της Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου, εντάσσεται και η υποστήριξη των αθλητών της Παραολυμπιακής Ομάδας, σημείωσε ο κ. Καρταπάνης.

Το γεγονός ότι το ΥΓΕΙΑ αποτελεί κέντρο αναφοράς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, φανερώνουν τα εξής -ενδεικτικά- στοιχεία:

Στο ΥΓΕΙΑ διενεργήθηκε, μεταξύ άλλων, η πρώτη στην Ελλάδα καρδιοχειρουργική επέμβαση By-pass (1985). Μέσω του ΥΓΕΙΑ, εισήχθη στην Ελλάδα η Μαγνητική Τομογραφία Καρδιάς (2002), ενώ το 2008 το ΜΗΤΕΡΑ ίδρυσε την πρώτη ιδιωτική Παιδοκαρδιοχειρουργική Κλινική στην Ελλάδα. Επιπλέον, το 2011 διενεργήθηκε στο ΥΓΕΙΑ πρωτοποριακή διαδερμική μέθοδος για την επιδιόρθωση της μιτροειδούς βαλβίδας, χωρίς ανοιχτό χειρουργείο, με το σύστημα Mitraclip, ενώ το 2015 έγινε η πρώτη εμφύτευση βηματοδότη χωρίς ηλεκτρόδια.

Τα Τμήματα/ Κλινικές που συνθέτουν το Κέντρο Καρδιάς του Ομίλου ΥΓΕΙΑ είναι τα εξής:

- 5 Καρδιολογικές Κλινικές

- Κλινική Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων

- 4 Καρδιοχειρουργικές Κλινικές

- Καρδιοχειρουργική Κλινική Παίδων και Ενηλίκων Συγγενών Καρδιοπαθειών

- Εξειδικευμένη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Ενηλίκων

- Παιδοκαρδιολογική και Παιδοκαρδιοχειρουργική Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας

- Το μοναδικό στην Ελλάδα Τμήμα Διαδερμικών Βαλβίδων

- Τμήματα Αξονικής και Μαγνητικής Τομογραφίας Καρδιάς

- Τμήμα Ηλεκτροφυσιολογίας, Βηματοδοτών & Απινιδωτών

- 2 Τμήματα Καρδιολογικών Υπερήχων

- 2 Εργαστήρια Αιμοδυναμικών Επεμβάσεων

- Εργαστήριο Ηλεκτροφυσιολογίας Παίδων.

Δείτε τις φωτογραφίες στην παραπάνω gallery του Newsbomb.gr