ΥΓΕΙΑ

Εννέα παιδιά με επιπλοκές ιλαράς στο νοσοκομείο Κιλκίς

Εννέα παιδιά με επιπλοκές ιλαράς στο νοσοκομείο Κιλκίς

Τα κρούσματα ιλαράς ανέρχονται σε 3.016 στη χώρα μας, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Καθώς η αύξηση των κρουσμάτων συνεχίζεται, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Οικονόμου, Ιάσων Φωτήλας και Γιώργος Γεωργαντάς κατέθεσαν σχετική ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας.

«Μέσα στην τελευταία εβδομάδα έχουν καταγραφεί 44 νέα κρούσματα της λοιμώδους μεταδοτικής ασθένειας σε διάφορες περιοχές της χώρας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Νοσοκομείο Κιλκίς όπου μέσα σε ένα δεκαήμερο νοσηλεύτηκαν 9 παιδάκια Ρομά με επιπλοκές της ιλαράς. Ευτυχώς είναι καλά στην υγεία τους» αναφέρουν οι βουλευτές.

«Επίσης με σταθερό ρυθμό αυξάνονται και τα κρούσματα ιλαράς σε επαγγελματίες Υγείας. Παρότι έχουν νοσήσει έως τώρα από ιλαρά 200 εργαζόμενοι των Νοσοκομείων, εκ των οποίων οι 20 με σοβαρά συμπτώματα δεν έχετε ακόμα μεριμνήσει ώστε να λάβετε μέτρα προστασίας αποφυγής μετάδοσης της νόσου σε επαγγελματίες υγείας. Τα νοσοκομεία δεν διαθέτουν αντιδραστήρια για έλεγχο αντισωμάτων στο προσωπικό αλλά ούτε και εμβόλια για να γίνει ο εμβολιασμός που απαιτείται και να μπορέσουν να προφυλαχτούν από την επιδημία που έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις. Για να γίνει έλεγχος των αντισωμάτων οι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους και να απευθυνθούν σε ιδιωτικά εργαστήρια» επισημαίνουν.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητούν από τον υπουργό Υγείας να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για την αντιμετώπιση της ιλαράς και την ενημέρωση του κοινού για το θέμα, καθώς και για την ορθότερη εφαρμογή του συστήματος εμβολιασμού των παιδιών.

Σχετικές ειδήσεις