ΥΓΕΙΑ

Στάση εργασίας την Παρασκευή (01/02) σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Στάση εργασίας την Παρασκευή (01/02) σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Κινητοποίηση και από τους εργαζόμενους του «Ευαγγελισμού»

Πεντάωρη στάση εργασίας έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Τραυματιοφορέων για την Παρασκευή (01/02/2019), ζητώντας την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου από το υπουργείο Υγείας, σχετικά με τους δικαιούχους της ειδικής άδειας των δέκα ημερών κατ’ έτος.

Η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 10:00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 15:00 σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας. Οι τραυματιοφορείς θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας, στις 12:30.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) στηρίζει την κινητοποίηση των τραυματιοφορέων και καλεί έξω στην συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας «όλους τους εργαζόμενους στους οποίους οι διοικήσεις με αυθαίρετη ερμηνεία αρνούνται τη χορήγηση της ειδικής άδειας παρότι δικαιούχοι (παρακευαστές, Κέντρα Υγείας, Τμήματα Εφημερίας κ.ά.)».

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «επανειλημμένως ζήτησε από τον υπουργό Υγείας την έκδοση ερμηνευτικής εγκυκλίου για διευκρινίσεις σχετικά με τους δικαιούχους συναδέλφους της ειδικής άδειας των 10 ημερών κατ' έτος. Η έκδοση της εγκυκλίου καθυστερεί και οι διοικήσεις των νοσοκομείων κάνουν αυθαίρετες ερμηνείες στο πλαίσιο περιορισμού των δικαιούχων για να κρύψουν τις ελλείψεις προσωπικού».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στον «Ευαγγελισμό»

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» διαμαρτύρονται για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο και επιδεινώνεται συνεχώς:

- Για την εγκληματική έλλειψη προσωπικού, την «ομηρία», τις απολύσεις των συμβασιούχων όλων των ειδικοτήτων.

- Για τον πετσοκομμένο προϋπολογισμό, τις ελλείψεις σε φάρμακα, αντιδραστήρια, τον απαρχαιωμένο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

- Για την αθλιότητα των ράντζων που κάνει επισφαλή τη νοσηλεία των ασθενών, τις κλειστές αίθουσες χειρουργείων και τις κλίνες μονάδων.

- Για την καθιέρωση της απλήρωτης δουλειάς και την ένταση του αυταρχισμού.

- Για τη διάλυση της προσωπικής ζωής λόγω εντατικοποίησης κι απαράδεκτων όρων δουλειάς.

Για τους παραπάνω λόγους, το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» (ΣΕΝΕ) πραγματοποιεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί της Παρασκευής, στις 08:00, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ), διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς μισθούς, καμία καθυστέρηση στα δεδουλευμένα, καμία περικοπή στο ανθυγιεινό επίδομα, ανάκτηση όλων των απωλειών και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού, μέτρα για την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων και των ασθενών, καθώς και ένταξη στα ΒΑΕ όλων όσοι εργάζονται σε συνθήκες ανθυγιεινές και επικίνδυνες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr