ΥΓΕΙΑ

Στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» παραμένουν 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά

Στο νοσοκομείο «Αγία Σοφία» παραμένουν 40 εγκαταλελειμμένα παιδιά

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας του προσωπικού του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία», την Τετάρτη (17/04/2019), στις 08:30, στην πύλη του νοσοκομείου, προγραμματίζει ο Σύλλογος Εργαζομένων για το «πρόβλημα με τα εγκαταλελειμμένα παιδιά που φιλοξενούνται στο Νοσοκομείο, λόγω έλλειψης προνοιακών δομών».

Οι εργαζόμενοι κάνουν λόγο για «τεράστιο και διαχρονικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις εισαγγελικές εντολές», τονίζοντας ότι δεν μπορεί το Νοσοκομείο «να έχει καταντήσει κέντρο φιλοξενίας εισαγγελικών παραγγελιών».

Η ΠΟΕΔΗΝ καλύπτει και στηρίζει τη συγκέντρωση των εργαζομένων, αναφέροντας ότι «το μείζον πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα παιδιά συνεχίζεται καθ' ότι 40 παιδιά φιλοξενούνται σήμερα έως 16 ετών με εισαγγελική παραγγελία. Κάθε ημέρα και περισσότερα».

Προσθέτει ότι τα 40 παιδιά, που φιλοξενούνται σήμερα στο «Αγία Σοφία», «εμφανίζουν επιθετικότητα, λειτουργούν ως συμμορίες και είναι επικίνδυνα για τα παιδάκια που νοσηλεύονται, για τους συνοδούς και το προσωπικό».

Η ΠΟΕΔΗΝ προτείνει «τα εγκαταλελειμμένα παιδιά να φιλοξενούνται σε Προνοιακές Μονάδες και οι εισαγγελικές παραγγελίες για φύλαξη των εγκαταλελειμμένων παιδιών να απευθύνονται προς τις εν λόγω Μονάδες και όχι τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, οι αιτίες που δεν επιλύεται το ζήτημα είναι «η έλλειψη χώρων φιλοξενίας στις Προνοιακές Μονάδες εξαιτίας των ελλείψεων προσωπικού και υποδομών, η κατάρρευση της αποϊδρυματοποίησης, η αδυναμία εξασφάλισης αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων και μεταναστών, το μεγάλο ποσοστό φτώχειας που υπάρχει στη χώρα μας».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις