ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Έρχονται αποκαλύψεις για δάνεια τραπεζών από το παρελθόν!

Έρχονται αποκαλύψεις για δάνεια τραπεζών από το παρελθόν!

Έντονο παρασκήνιο και μία οργιώδης φημολογία βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες.

Σύμφωνα με αυτήν, τις αμέσως επόμενες ημέρες, θα υπάρξουν νέες αποκαλύψεις για τη χορήγηση από τις τράπεζες δανείων σε επιχειρηματίες και ΜΜΕ, που δεν πληρούσαν τα αναγκαία κριτήρια.

Στο στόχαστρο είναι μεγάλος και ιστορικός όμιλος ΜΜΕ που παρά τη στήριξη που παρείχε και παρέχει στην πολιτική του μνημονίου, έχει ενοχλήσει η κινητικότητα του επικεφαλής του, ο οποίος φέρεται να διακρίνεται για την ικανότητά του στους βυζαντινισμούς και τις μακιαβελικές μεθόδους.

DRAXMI

Οι αποκαλύψεις στοχεύουν και σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες, που θεωρούνται ότι αποτελούν το λόμπι της δραχμής και κινούνται στο παρασκήνιο για να ενισχύσουν πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν τη σύγκρουση με το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες. Είναι γνωστό ότι το πολιτικό σύστημα, τα τελευταία 30 χρόνια, συντήρησε και ανέχθηκε παρασιτικές καταστάσεις.

Οι τράπεζες, όταν βρίσκονταν υπό κρατικό έλεγχο και προ της κρίσης, προχώρησαν σε αθρόες δανειοδοτήσεις σε επιχειρήσεις ΜΜΕ, οι οποίες παράλληλα άντλησαν και κεφάλαια με την είσοδό τους στο Χρηματιστήριο, την λεγόμενη «χρυσή εποχή» της Σοφοκλέους.

Δανειοδοτήθηκαν επίσης και επιχειρήσεις, με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους, αλλά η δανειοδότηση δεν μεταφράστηκε σε αύξηση της παραγωγικής τους ικανότητας και σε επενδύσεις αλλά σε αύξηση του προσωπικού πλούτου των ιδιοκτητών τους.

DANEIA

Είναι φανερό ότι αυτές οι αποκαλύψεις έχουν συγκεκριμένη στόχευση.

Ο πρώτος στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα νέο τοπίο στην οικονομική και επιχειρηματική ζωή της χώρας.

Οι δανειστές γνωρίζουν ότι η πλειονότητα των μεγάλων επιχειρηματιών είχε ως αντικείμενο τις προμήθειες ή τα έργα του δημοσίου. Γνωρίζουν επίσης ότι πολλοί από αυτούς έχουν ειδικευτεί στο άθλημα της ανατροπής κυβερνήσεων, ότι κάποιοι φλερτάρουν με την ιδέα της επιστροφής στη δραχμή αφού γνωρίζουν ότι θα περιθωριοποιηθούν και θα απειληθούν τα συμφέροντα τους σε μία Ελλάδα, που η οικονομία της θα βρίσκεται σε επιτήρηση από τις Βρυξέλλες και το Βερολίνο.

Οι δανειστές θέλουν να τελειώνουν με όλους αυτούς.

Ο δεύτερος στόχος, που συνδέεται με τον πρώτο, είναι να αναδιαταχθεί το σκηνικό στα ΜΜΕ. Άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα, καταστάσεις και παρασκήνια μιλούν για επικείμενη κατάρρευση ενός μεγάλου ομίλου στο χώρο των ΜΜΕ, με αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν αίσθηση.

MME

Ο τρίτος στόχος είναι η ιδιωτικοποίηση των ελληνικών τραπεζών και το πέρασμα τους σε ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα. Η Deutsche Bank έχει ήδη βάλει στο στόχαστρο της το διόλου ευκαταφρόνητο μερίδιο της αγοράς, που διαθέτει η Εθνική Τράπεζα στις χώρες των Βαλκανίων και στην Τουρκία.

Το νομοσχέδιο που ετοίμασε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις οδηγίες της τρόικας, σκοντάφτει στην αντίδραση της αντιπολίτευσης αλλά και κυβερνητικών βουλευτών και ιδιαίτερα στη διάταξη που προβλέπει την πώληση μετοχών του ΤΧΣ σε μικρότερη τιμή από αυτήν που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση.

Οι δανειστές φοβούνται τις αρνητικές εντυπώσεις που θα δημιουργηθούν στην κοινή γνώμη και σπεύδουν να προλάβουν.

BANK54345

Έτσι με τις επικείμενες αποκαλύψεις για τα «χαριστικά» δάνεια που δόθηκαν από το τραπεζικό σύστημα κατά το παρελθόν και ιδιαίτερα από τράπεζες που ήταν υπό κρατικό έλεγχο, θα νομιμοποιήσουν ηθικά την ανάγκη ιδιωτικοποίησης των τραπεζών, έστω και με αυτούς τους όρους.

Φυσικά, υπάρχουν διαφοροποιήσεις και διακρίσεις.

Λέγεται ότι δεν θα «καούν» αδιακρίτως όλοι οι επιχειρηματίες που πήραν τα λεγόμενα «χαριστικά δάνεια» ούτε όλα τα στελέχη των τραπεζών που ενέχονται στις διαδικασίες έγκρισης και χορήγησής τους.

Υπάρχουν πολλοί που ισχυρίζονται ότι θα «καούν» αυτοί που δεν είναι φιλικά διακείμενοι προς τη νέα τάξη πραγμάτων, θεωρούνται «ύποπτοι», αλληθωρίζουν προς την Ουάσιγκτον ή άλλες κατευθύνσεις και δεν έχουν φροντίσει να τεθούν κάτω από την ομπρέλα προστασίας του λεγόμενου «γερμανικού κόμματος».

Θα «καούν» επίσης και κάποιοι που δεν βρίσκονται εν ζωή και αποτελούν «εύκολο» και «αναλώσιμο» στόχο.

Το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι ποιοι θα προλάβουν ποιους. Και όποιος κατάλαβε...κατάλαβε!

Διαβάστε επίσης:

ΔΝΤ και Τρόικα ζητούν «αίμα»

Αποκάλυψη: Στις ράγες το επόμενο... σκάνδαλο - Σκάει νέα «βόμβα»

Στο άψε –σβήσε πήραν δάνειο από το ΤΤ συγγενείς του Βενιζέλου

«Ανοίγουν στόματα» για τα εξοπλιστικά

Πώς το Newsbomb.gr βοήθησε στην αποκάλυψη του σκανδάλου του ΤΤ