ΕΔΩ ΜΟΣΧΑ

Συνωμοσία σιωπής των διεθνών ΜΜΕ για τους νέους νεκρούς στην Ανατολική Ουκρανία

Συνωμοσία σιωπής των διεθνών ΜΜΕ για τους νέους νεκρούς στην Ανατολική Ουκρανία

Mε μεγάλη δυσκολία και μεγάλη καθυστέρηση τα διεθνή ΜΜΕ παραχώρησαν σήμερα μερικά από τα …ψιλά τους, για να αναφέρουν την είδηση του θανάτου ενός ακόμη Ρώσου δημοσιογράφου στην Ανατολική Ουκρανία και της απροειδοποίητης επίθεσης με πυρά εναντίον ενός μικρού λεωφορείου με δημοσιογράφους και μανάδες, που ήθελαν να απλώς συναντήσουν τους νεοσύλλεκτους γιους τους.

Η νέα επίθεση εναντίον αόπλων σημειώθηκε χθες το βράδυ έξω από μονάδα της ουκρανικής Εθνοφρουράς κοντά στο Ντονιέτσκ. Το μικρό λεωφορείο ήταν γεμάτο πλακάτ της Ένωσης Μητέρων Ουκρανίας «Οι γιοί μας στο σπίτι, Κάτω ο Πόλεμος», «Δώστε πίσω τα παιδιά μας», «Όχι στον εμφύλιο» και οι γυναίκες, που συνοδεύονταν από δημοσιογράφους, πίστευαν πραγματικά ότι, όπως και σε πολλές προηγούμενες περιπτώσεις, θα καταφέρουν να συνομιλήσουν με τη διοίκηση της μονάδας, ακόμη και να πάρουν πίσω στα σπίτια τους κάποιους από τους νεοσύλλεκτους, που στρατολογούνται με τη βία και οδηγούνται στην κρεατομηχανή ενός ακατανόητου για τους περισσότερους εμφυλίου.

Μόλις σταμάτησε έξω από τη μονάδα και πριν καλά καλά κατορθώσει κανείς να πει το παραμικρό, τo μικρό λεωφορείο δέχθηκε τα απροειδοποίητα ουκρανικά πυρά, όπως αποκαλύπτουν πλέον τα ερασιτεχνικά βίντεο στο ρωσόφωνο Διαδίκτυο.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκε στην κοιλιά ο βετεράνος εικονολήπτης Ανατόλι Κλιαν και στο κεφάλι ο νεαρός πολιτοφύλακας, που οδηγούσε το λεωφορείο.

Όπως δείχνει το συγκλονιστικό βίντεο, το πρώτο πράγμα, που σκέφτεται ο 68χρονος οπερατέρ, από τους γνωστότερους της ρωσικής τηλεόρασης, με τον οποίον έχουμε διασταυρωθεί σε πολλές θερμές ζώνες και σε ποικίλα ρεπορτάζ, ήταν πώς θα φτάσει την κάμερά του για να γυρίσει έστω και τραυματισμένος τις σκηνές, που εκτυλίσσονται, αν και ομολογεί ότι «δεν μπορώ να αναπνεύσω».

Αιμόφυρτος ο νεαρός οδηγός πιέζει την πληγή, που αιμορραγεί στο κεφάλι του και αναπτύσσει ταχύτητα, καταφέρνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να σώσει τους περισσότερους επιβαίνοντες, όχι όμως τον βαριά αιμορραγούντα εικονολήπτη, ούτε τον εαυτό του. Ο Κλιαν είχε μεταβεί στην Ουκρανία για να διευκολύνει νεώτερους συναδέλφους του, καθώς οι ουκρανικές Αρχές παρεμποδίζουν ή απαγορεύουν εντελώς σε κάθε Ρώσο έως 60 ετών να περάσει τα σύνορα. Η εξαιρετική φυσική του κατάσταση και η αδρεναλίνη, που τον «πότισε» για περισσότερο από 4 δεκαετίες, δεν τον άφηναν να γεράσει και τον έσπρωχναν ξανά και ξανά στις επικίνδυνες ζώνες: Αφγανιστάν, Γιουγκοσλαβία, Ιράκ, Μέση Ανατολή, Τσετσενία και τώρα Ανατολική Ουκρανία. Είναι ο πέμπτος δημοσιογράφος, που σκοτώνεται τους τελευταίους δύο μήνες της εμφύλιας σύρραξης στην Ουκρανία, προκαλώντας ομολογουμένως πολύ λιγότερες αντιδράσεις από ό,τι θα ανέμενε κάθε φυσιολογικός πολίτης του κόσμου μας. Φαίνεται πως αλλιώτικη είναι η αξία των ανθρώπων, άρα και των δημοσιογράφων, αναλόγως της εθνικότητάς τους: οι τέσσερις από τους τελευταίους νεκρούς είναι Ρώσοι κι ο πέμπτος ο Ιταλός φωτορεπόρτερ Αντρέα Ροκέλι.

Ο ανώνυμος οδηγός για το ευρύ κοινό, που έσωσε τους περισσότερους επιβαίνοντες, είναι ένας ακόμη από τις αρκετές εκατοντάδες νεκρούς, που θρηνούν ήδη οι εξεγερμένοι κατά του Κιέβου ρωσόφωνοι, το αμάρτημα των οποίων είναι ότι θέλουν να διατηρήσουν την ιδιαίτερη ταυτότητά τους και επ ουδενί δεν επιθυμούν να ζήσουν ως υποταγμένοι σε μια κυβέρνηση του Κιέβου, που σχηματίστηκε από την αποκρουστική συμμαχία φιλελεύθερων και νεοναζί στο όνομα μιας αιμοσταγούς «ευρωπαϊκής επιλογής».

Μετά και το τραγικό αυτό περιστατικό αποδεικνύεται περίτρανα ότι η υποτιθέμενη κατάπαυση πυρός, η οποία έληγε απόψε, αποτελεί έναν ακόμη από τους πολλούς μύθους της σύρραξης στην Ουκρανία, για τους οποίους συνεχίζει να στρουθοκαμηλίζει η ΕΕ και η Δύση εν γένει.

Αλίμονο σ’ αυτούς, που αργά ή γρήγορα θα πνιγούν αναπόφευκτα από το άδικο αίμα, το οποίο ρέει απεριόριστο και με τις ευλογίες των ευρωπαϊκών …αξιών!