ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Ν.Δ.: Για πόσο κορόιδα μας περνάνε;

Ν.Δ.: Για πόσο κορόιδα μας περνάνε;

- Καλά έκαναν οι Νεοδημοκράτες βουλευτές που σηκώθηκαν και φύγανε από την ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο. Μαλ… είμαστε να ψηφίζουμε εμείς που από την αρχή ήμασταν αντίθετοι με τα μέτρα και να το παίζουν επαναστάτες και αντιμνημονιακοί οι ΠΑΣΟΚοι που κατέστρεψαν τη χώρα;

Ο «δε-μασάω-τα-λόγια-μου» Γιάννης Μανώλης έχει τη δική του άποψη για την «ανταρσία» των 26 βουλευτών της Ν.Δ., που την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια προχτές από τη Βουλή, προκειμένου να μη στενοχωρήσουν τους δικηγόρους ψηφίζοντας το άνοιγμα του επαγγέλματος. Ανταρσία τη λέω εγώ, δηλαδή (και επιμένω), γιατί ο γραμματέας Συνδικαλιστικού της Ν.Δ. θεωρεί ότι θα ‘πρεπε να χουν σηκωθεί να φύγουν σύσσωμοι οι βουλευτές της Ν.Δ.

Και, βέβαια, ο Μανώλης ξεπερνάει –βολικά- το γεγονός ότι οι «26» αφενός έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια τη γραμμή του κόμματος, αφετέρου άφησαν το πολιτικό κόστος να φορτωθεί στους ώμους των υπόλοιπων 57 συναδέλφων τους στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα. Από την άλλη πλευρά, όμως, πρέπει κανείς να του αναγνωρίσει ότι, όσο να πεις, ένα δίκιο το ‘χει. Τι θα γίνει, δηλαδή; Επειδή το ΠΑΣΟΚ είναι μπουρδέλο, θα το αυτό χρησιμοποιούν οι πράσινοι ως πρόσχημα για να το παίζουν τώρα επαναστάτες; Αυτοί ακριβώς οι οποίοι υπέγραψαν όλα τα μέτρα που έριξαν τη χώρα μας, λιπόθυμη, στο χείλος του γκρεμού και τους Ελληνες στη ανέχεια; Από αυτή την οπτική γωνία, ανθρώπινο είναι να νιώθουν πολύ μαλ… οι γαλάζιοι: Αυτοί που -από την αρχή- ήταν απέναντι στο μνημόνιο, να φορτώνονται τώρα, μόνοι τους, το πολιτικό κόστος και οι ΠΑΣΟΚοι να σηκώνουν –κατόπιν εορτής- την αντιμνημονιακή σημαία, ξεπλένοντας τις δικές τους χτεσινές αμαρτίες;

Το δε συμπέρασμα του Μανώλη είναι ίδιο με το δικό μας, στο χτεσινό άρθρο: Αν αυτή η κυβέρνηση κοντεύει να γκρεμίσει τη Βουλή για να περάσει δυο άρθρα για φαρμακοποιούς και δικηγόρους, τι θα γίνει όταν φέρουν προς ψήφιση το κόψιμο των επικουρικών; Και ο Μανώλης καταλήγει στο εξής εύλογο και απλό: «Δεν πάει άλλο. Εκλογές τώρα. Να κλείσει το PSI και να πάμε για κάλπες. Να το ξεκαθαρίσει ο Σαμαράς το Σάββατο στον Παπαδήμο και να τελειώνουμε».

Λογικό. Αυτό –το λογικό- είναι και το βασικό μήνυμα που θα στείλει, προς πάσα κατεύθυνση (εκτός, αλλά και –κυρίως- εντός Ν.Δ.), μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει ο γραμματέας Συνδικαλιστικού της Ν.Δ. την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου στο Περιστέρι. Το… sms θα είναι σαφώς αντιμνημονιακό (όπως όλα τα «sms» του Γιάννη, δηλαδή). Καλεσμένοι θα είναι όλοι οι φορείς των εργαζομένων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και συντονιστής ο δημοσιογράφος, Σταύρος Λυγερός. Θα γίνει το αδιαχώρητο, μην έχετε αμφιβολία. Το ίδιο έγινε και στην κοπή της πίτας του Μανώλη, τις προάλλες, όταν μαζεύτηκαν πάνω από 1.500 άτομα στη Συγγρού, γεμίζοντας ασφυκτικά την αίθουσα με τις 500 καρέκλες, το φουαγιέ, αλλά και την πλατιά σκάλα της εισόδου.

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!