ΓΙΩΡΓΟΣ E. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ

Το δώρο των Χριστουγέννων

Το δώρο των Χριστουγέννων

Η τετράχρονη κόρη του Χρήστου, το Κατερινάκι, έχει μια καινούρια φίλη στον παιδικό, τη Μαρία. Οι γονείς της Μαρίας «κρατιούνται καλά», παρά την κρίση.

Ετσι, όταν ο Χρήστος και η Παναγιώτα (η γυναίκα του) ρώτησαν την κόρη τους τι δώρο θέλει να της φέρει ο Αγιος Βασίλης φέτος τα Χριστούγεννα, το Κατερινάκι απάντησε –πολύ φυσικά- «ό,τι έφερε και στη Μαρία».

Μόνο που φέτος ο Αη Βασίλης, όχι μόνο πέρασε νωρίτερα από το σπίτι της Μαρίας, αλλά της έφερε και ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο, που χωράει μέσα και την ίδια και την κολλητή της. Με τρόμο μπήκε ο Χρήστος στα sites των παιχνιδάδικων, για να ανακαλύψει ότι το θηριώδες παιχνίδι κοστίζει 200 ευρώ.

Φέτος ο Αγιος Βασίλης δε θα φέρει στο Κατερινάκι το αυτοκίνητο των 200 ευρώ. Πολύ απλά, γιατί τα 200 ευρώ δεν υπάρχουν. Ο Χρήστος έχει να πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ για το πατρικό του, ενώ η Παναγιώτα που εργάζεται ως δασκάλα φοβάται πολύ ότι εντός του 2012 θα την πάρει η μπάλα της εφεδρείας. Μάλιστα, πολύ το σκέφτονται αν το δώρο των Χριστουγέννων (όσο απέμεινε), σε συνδυασμό με τους μισθούς τους, φτάνει για να ταξιδέψουν και φέτος στο χωριό, στους γονείς της Παναγιώτας, όπως παραδοσιακά κάνουν κάθε Χριστούγεννα.

Ο Χρήστος εξήγησε στο Κατερινάκι ότι ο Αη βασίλης δε μπορεί να της φέρει τόσο ακριβό δώρο. Χρησιμοποίησε όλα τα πατροπαράδοτα επιχειρήματα για τα «άλλα παιδάκια που πεινάνε». Δε μπόρεσε, όμως, να απαντήσει ικανοποιητικά στο ερώτημα «γιατί στη Μαρία το έφερε;»…

Κι όταν μιλούσε μαζί μου, ο Χρήστος ξέσπασε:

- Δουλεύω 12 ώρες τη μέρα. Δουλεύω ασταμάτητα τα τελευταία 20 χρόνια. Γιατί, ρε γαμώτο, να μη μπορώ να πάρω στο παιδί μου ό,τι δώρο μου ζητήσει, μονάχα μια φορά το χρόνο;..

Ισως, βέβαια, η απάντηση έρχεται από την κουβέντα που είχαν ο Χρήστος και το τετράχρονο, τις προάλλες, την ώρα που η οικογένεια καθόταν στο τραπέζι του φαγητού και η τηλεόραση έδειχνε τον Παπαδήμο στη Βουλή:

- Μπαμπά, ποιος είναι αυτός ο κύριος;
- Είναι ο πρωθυπουργός, Κατερινάκι.
- Α. Και ο Παπαντρέου που είναι, μπαμπά;
- Τον διώξαμε, κορίτσι μου.
- Γιατί τον διώξατε, μπαμπά;
- Γιατί μας έφαγε τα λεφτά, κόρη μου.
- Α. Και πού είναι τώρα τα λεφτά μας, μπαμπά;..

Γιώργος Ε. Χριστοφορίδης

like3

Κάντε στη σελίδα του blog στο facebook!

follow2

Κάντε στη σελίδα του blog στο twitter!