ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Άχρηστοι, ανίκανοι και μοιραίοι

Άχρηστοι, ανίκανοι και μοιραίοι

Όταν αυτός που βάζει το κράτος να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες και τα διάφορα επιχειρηματικά λαμόγια, κατηγορείται για κακούργημα. Γιατί όχι μόνο δεν τους έπιασε, αλλά τους προστάτευσε κιόλας στις παρανομίες τους.

Όταν ο κάθε αλητάμπουρας επιχειρηματίας δεν πληρώνει δώρο Χριστουγέννων στους εργαζόμενους του γιατί έτσι γουστάρει κι αντί να μεταφερθεί με χειροπέδες στο αυτόφωρο, δεν τον ενοχλεί κανείς και πίνει στην υγεία των κορόιδων.

Όταν το ελληνικό δημόσιο είναι ο μεγαλύτερος «μπαταχτσής» της ιστορίας, καθώς χρωστάει λεφτά σε χιλιάδες επιχειρήσεις, αλλά δεν πληρώνει και τις οδηγεί έτσι μοιραία στο κλείσιμό τους.

Όταν δύο εισαγγελείς που ασχολούνται με τα οικονομικά σκάνδαλα της Ελλάδας, ψάχνουν να βρουν αν ο αδελφός του τέως πρωθυπουργού ήταν ή δεν ήταν ανακατεμένος σε χρηματιστηριακά παιχνίδια στην εποχή της περίφημης δήλωσης για δημοψήφισμα του αδελφού του, Γιώργου.

Κι όταν οι μισές επιχειρήσεις δεν έχουν ρευστό σήμερα να πληρώσουν εργαζόμενους και βασικές υποχρεώσεις τους, καθώς οι τράπεζες δεν δίνουν ευρώ γιατί κοιτάζουν πως θα σωθούν οι ίδιες πρώτα, αναρωτιέμαι ποιος ηλίθιος θα έρθει να επενδύσει σε αυτή τη χώρα.

Δεν μας φταίει λοιπόν καμία Μέρκελ, Σόιμπλε και Σαρκοζί, αυτοί οι άχρηστοι, ανίκανοι και μοιραίοι που μας κυβερνάνε χρόνια τώρα φταίνε με αυτό το σάπιο και άρρωστο κράτος που έχτισαν όπου θριαμβεύει ο κάθε «αγαπούλας» μέχρι να μας ξεφτιλίσουν και οι Σκοπιανοί, ακόμα με τη σύλληψή του.

Το λέω και το ξαναλέω μέσα από αυτή τη στήλη. Αυτή τη φορά την ώρα της κάλπης, που έρχεται από ότι βλέπω πολύ γρήγορα, σκεφτείτε δέκα φορές ποιον θα ψηφίσετε.

Αφήστε κατά μέρος πράσινους ήλιους, σφυροδρέπανα, πυρσούς, σταυρούς και διάφορες άλλες κομματικές ζωγραφιές και ψηφίστε για την Ελλάδα.

Αν νιώθετε άξιο τον κομμουνιστή ρίξτε του την ψήφο. Το ίδιο κι αν είναι του ΛΑΟΣ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ ή του Κουβέλη.

Για μία φορά ρε αδέλφια, ας ψηφίσουμε για την Ελλάδα, κι όχι για τον κομματικό μας ινστρούχτορα.