ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Η βαριά ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ

Η βαριά ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ

Ελπίζω να έχουν αντιληφθεί ο Αλέξης Τσίπρας και ο σκληρός πυρήνας του ΣΥΡΙΖΑ (Δραγασάκης, Σταθάκης, Μηλιός κλπ.) πόσο μεγάλη και βαριά ευθύνη αναλαμβάνουν απέναντι στον ελληνικό λαό, με το δρόμο ελπίδας που άνοιξαν το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.


Ελπίζω να αντιλαμβάνονται ότι αν και αυτοί απογοητεύσουν τον ελληνικό λαό, τότε ανοίγει ένα επικίνδυνο βάραθρο για τη χώρα, που μπορεί να οδηγήσει στην κόλαση του φασισμού και της ακροδεξιάς ή στην επιστροφή πολιτικών βρικολάκων του παρελθόντος.

Δεν θα βιαστώ να πω ότι αυτή όλη η παροχολογία του Τσίπρα (κόστους περίπου 13,5 δισ. ευρώ) μπορεί ή δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Δεν το ξέρω. Δεν ξέρω αν και πώς έχουν υπολογίσει να βρεθούν τα αντίστοιχα ποσά. Δεν ξέρω αν ζούμε πάλι ένα «λεφτά υπάρχουν» ή ένα νέο Ζάππειο. Η απάντηση θα υπάρξει στο μέλλον, αν και εφόσον ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνήσει αυτόν τον τόπο.

Εκείνο που ξέρω είναι ότι όλοι όσοι ένιωσαν χθες μία δροσιά ελπίδας και αισιοδοξίας, ότι κάτι μπορεί να αλλάξει σε αυτή την κόλαση που ζούμε με το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, θα νιώσουν μία βαθιά προδοσία αν ο Αλέξης και οι δικοί του μείνουν στα λόγια και απλά τα υποσχέθηκαν όλα αυτά, για να αρπάξουν την ψήφο των πολιτών.

«Μη μας κοροϊδέψουν και αυτοί». Αυτό μου λένε από προχθές και μετά τις ομιλίες Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, φίλοι και γνωστοί.

Και αυτός είναι ο μεγαλύτερος φόβος όλων. Μην ξαναζήσουμε την κοροϊδία μαυρογιαλούρων του παρελθόντος. Και αυτή είναι η βαριά ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Μη δώσει τη χαριστική βολή σε ένα λαό που αναζητάει μία ακτίνα ελπίδας.