ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Σώστε τα παιδιά από τα μνημόνια

Σώστε τα παιδιά από τα μνημόνια

Ένα 17χρονο κορίτσι κόντεψε να πεθάνει προχθές από πείνα στην Πάτρα και την τελευταία στιγμή το έσωσαν οι γιατροί στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας».

Η οικογένειά της δεν είχε ούτε ένα πιάτο φαγητό να προσφέρει στα πέντε παιδιά της και συνήθως στο τραπέζι υπήρχαν μόνο άγρια χόρτα χωρίς λάδι.
Το κορίτσι έκρυβε το δράμα της οικογένειάς του από τους συμμαθητές της και τους καθηγητές και το νηστικό όπως ήταν για αρκετές ημέρες τελικά δεν άντεξε και την ώρα του μαθήματος λιποθύμησε από την πείνα.

Η είδηση σοκάρει. Αλλά και αποκαλύπτει μία φοβερή πραγματικότητα για την Ελλάδα των μνημονίων και της τρόικα.

Τα παιδιά μας μεγαλώνουν είτε πεινασμένα, είτε στερημένα από μικρά παιχνίδια, από ένα τετράδιο ή από θέρμανση, ζώντας καθημερινά τον εφιάλτη του άνεργου πατέρα και μιας οικογένειας που ξεκινάει τη μέρα της κάθε πρωί μέσα στην απελπισία και την ανέχεια.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες μεγαλώνει μία γενιά γεμάτη θυμό, μίσος, διάθεση εκδίκησης και τιμωρίας για όλους αυτούς που την οδήγησαν σε μία ζωή σκοτεινή χωρίς μέλλον. Δηλαδή για όλους εμάς που είμαστε γονείς αυτής της γενιάς.

Τι άραγε γράφεται σήμερα στην ψυχή αυτών των παιδιών του μνημονίου;

Ποιοι δαίμονες ήδη έχουν μπει μέσα στα παιδιά αυτά που σε 10-15 χρόνια θα είναι η γενιά που θα πρέπει να αναλάβει στα χέρια της τις τύχες αυτής της χώρας;
Αναλογίζεται κανείς από όλους αυτούς που κατασκευάζουν τερατώδεις νόμους και υπακούουν στην τρόικα για το πώς θα μειωθεί το χρέος, πόσο βαθιά δηλητηριάζουν μία ολόκληρη γενιά και τι θα επακολουθήσει όταν αυτό το ηφαίστειο της συσσωρευμένης οργής των σημερινών παιδιών, κάποια στιγμή, μέσα στα απόμενα χρόνια εκραγεί;

Ψιλά γράμματα θα μου πείτε. Την καρέκλα της εξουσίας να βουτήξουν οι μεν. Την Ελλάδα να κρατήσουν στη σκλαβιά τις επόμενες δεκαετίες οι δε. Και από εκεί και πέρα ας καούν και τα παιδιά μας και το μέλλον τους και τελικά η χώρα ολόκληρη.

Σχετικές ειδήσεις