ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ

Ο καλός πελάτης Αντώνης Σαμαράς

Ο καλός πελάτης Αντώνης Σαμαράς

Όταν έχεις ένα καλό πελάτη, βολικό και έτοιμο να σου πληρώσει ό, τι τιμή του ζητήσεις, τον αφήνεις να χαθεί; Να σου φύγει; Να πάει σε άλλο μαγαζί; Φυσικά όχι.

Ο καλός πελάτης της Τρόικα, κ. Αντώνης Σαμαράς θα προστατευτεί με κάθε τρόπο από τα «αφεντικά» μην τυχόν και τους φύγει και πάει αλλού. Ή πάει σπίτι του. Γιατί ο επόμενος πελάτης που θα μπει στο «μαγαζί» (και από ότι φαίνεται θα είναι ο Τσίπρας) και δύστροπος είναι και δεν πληρώνει τυφλά όσα του ζητήσουν και δεν τα πάει καθόλου καλά από παράδοση με τα κάθε είδους αφεντικά.

Έτσι λοιπόν μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας εκεί κατά τον Φεβρουάριου ή μέχρι να πάμε σε πρόωρες εκλογές τον Μάρτιο αν δεν εκλεγεί πρόεδρος, θα υπάρχει ένα «τσουνάμι» προσφορών από Ευρώπη και Αμερική στον καλό στρατιώτη Σβέικ- Σαμαρά για να κρατηθεί στην εξουσία.

Και διευθέτηση εξόφλησης του χρέους θα γίνει, και έξοδο από το μνημόνιο θα δούμε (αλλά είσοδο σε άλλο «μνημόνιο» που μας επιφυλάσσουν) και θα ανάψουν το πράσινο φως από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα για να πέσει ρευστό στην ελληνική αγορά από τις δικές μας τράπεζες και κάτι ψίχουλα θα επιτρέψει η Τρόικα να δοθούν σε χαμηλοσυνταξιούχους και εργαζόμενους και, και... Κάτι θα βρουν αυτοί.

«Δεν πρέπει να χαθεί ο καλός πελάτης κυρ Αντώνης» αυτό είναι πια το σύνθημα που επικρατεί σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Νέα Υόρκη και ετοιμαστείτε για μία φιλολαϊκή αντεπίθεση της κυβέρνησης τους επόμενους μήνες.

Για να βρεθούν οι 180. Και αν δεν βρεθούν να μην γίνει το ατύχημα στις εκλογές και μπει στο «μαγαζί» ο άλλος, ο δύστροπος πελάτης.

Δοξάστε τη νέα Ευρώπη στην οποία ανήκουμε καθώς λειτουργεί πια με τους κανόνες ενός μεγάλου μπακάλικου.

Δεν αφήνουμε τον καλό πελάτη να φύγει.

Σχετικές ειδήσεις