ΜΑΡΚΟΣ ΜΟΥΖΑΚΗΣ

Οι γκάφες των Σαμαρά-Βενιζέλου

Οι γκάφες των Σαμαρά-Βενιζέλου

Πλανώνται πλάνην οικτράν οι Αντ. Σαμαράς και Β. Βενιζέλος, αν πιστεύουν πως αυτό που τους λείπει είναι η επαναβεβαίωση της κοινοβουλευτικής τους πλειοψηφίας και ως εκ τούτου πήραν την πρωτοβουλία να ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Εμ, αυτό που τους λείπει δεν είναι η επαναβεβαίωση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, αλλά η λαϊκή νομιμοποίηση.

Και τη λαϊκή νομιμοποίηση ούτε την έχουν, ούτε θα τη λάβουν όταν θα πάρουν (που θα πάρουν) ψήφο εμπιστοσύνης.

Τη λαϊκή νομιμοποίηση την έχουν εδώ και καιρό απολέσει. Ανεπιστρεπτί!

Την έχουν απολέσει εξαιτίας των ολέθριων πολιτικών τους, εξαιτίας της υποταγής τους στα κελεύσματα της Μέρκελ και της κάθε Μέρκελ, εξαιτίας της πασιφανούς αδυναμίας τους να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια τη μεγάλη κρίση, εξαιτίας της μεγάλης ανθρωπιστικής κρίσης που είναι αποτέλεσμα των επιλογών τους, εξαιτίας της κολεγιάς τους με την διαπλοκή και τους διαφόρους βαρόνους των μίντια.

Και ακούγεται αστείο το αναπαραγόμενο απ’ τα παπαγαλάκια των διαπλεκόμενων ΜΜΕ, ότι λέει… αγοράζουν χρόνο με την ψήφο εμπιστοσύνης.

Δηλαδή τι πάει να πει αυτό;

Η πτώση της σημερινής κυβέρνησης θα είναι επακόλουθο των πολιτικών της, σε συνδυασμό με την παρουσία απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ μιας πρότασης που φαίνεται ρεαλιστική και δίνει απαντήσεις σε ζητήματα που αποτελούν για τον χειμαζόμενο λαό όρους επιβίωσης.

Στοιχειώδες!

Πόσο λοιπόν χρόνο να αγοράσουν απ’ το πολιτικό παζάρι;

Κάποιους, ελάχιστους μήνες;

Και ποιος τους λέει ότι τότε, όταν θα είναι αναπόφευκτες οι πρόωρες εκλογές επειδή θα έχουν τελέψει οι πολιτικές μπαγαποντιές, το κλίμα δεν θα είναι χειρότερο γι’

αυτούς, όπως τους έχουν επισημάνει και δημοσκόποι με τους οποίους συνεργάζονται;

Και το μεταξύ διαπράττουν κι άλλες γκάφες.

Όπως αυτή του ορισμού του Βορίδη για να… αντικαταστήσει τον Σαμαρά στην έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, που έχει ανεβάσει στα κεραμίδια πολλούς βουλευτές, υπουργούς και γαλάζια κομματικά στελέχη.

Όπως η έμμεση πλην σαφής ομολογία Βενιζέλου, ότι δεν υπάρχουν οι 180 και οι πρόωρες εκλογές είναι περίπου αναπόφευκτες.

Μα εκτός απ’ την αξιοπιστία τους έχουν απολέσει και την ψυχραιμία τους;