ΑΠΟΨΕΙΣ

Χριστούγεννα στο σπίτι: Αν όλοι παίξουμε καλή άμυνα θα πάρουμε τη νίκη

Χριστούγεννα στο σπίτι: Αν όλοι παίξουμε καλή άμυνα θα πάρουμε τη νίκη

Αυτά τα Χριστούγεννα είναι διαφορετικά. Όπως ήταν και το περασμένο Πάσχα - Γράφει η Έλενα Ράπτη 

Τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας αλλάζουν προσωρινά τις γιορτινές μας συνήθειες. Το ρεβεγιόν με φίλους, τη βόλτα στην πόλη, μια μικρή εκδρομή, την εκκλησία. Μένουμε σπίτι με την οικογένεια και χαιρόμαστε τις γιορτές με έναν διαφορετικό τρόπο. Πιο κοντά ο ένας στον άλλο, με περισσότερο χρόνο να συζητήσουμε, να ξαναβρεθούμε, να νιώσουμε Χριστούγεννα.

Ξέρω πως η περιπέτεια του κορωναϊού μας έχει κουράσει όλους. Η μάσκα περιορίζει την έκφραση. Η απόσταση περιορίζει την κοινωνικότητα. Τα SMS περιορίζουν την ελευθερία. Η ζωή μας είναι σε μια κατάσταση αναμονής για τη μέρα που θα επιστρέψει στην κανονικότητα. Ζούμε σενάριο ταινίας και είμαστε όλοι πρωταγωνιστές. Για αυτό θέλουμε να έχει καλό τέλος. Και για να έχει πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι. Χωρίς εξαίρεση και χωρίς δικαιολογίες.

Στις 15 μέρες των γιορτών κρίνονται πολλά για τη συνέχεια. Αν μείνουμε συνεπείς στις οδηγίες των ειδικών και στα μέτρα που ανακοινώθηκαν θα κερδίσουμε μια μεγάλη μάχη και πολλά βήματα στην προσπάθεια επιστροφής στην κανονικότητα. Αν επιλέξουμε να κάνουμε ο καθένας τη δική του εξαίρεση, με την ελπίδα πως δε θα μας δει κανείς και την ψευδαίσθηση πως είμαστε ασφαλείς, τότε θα πατήσουμε το κουμπί ενός νέου κύκλου μετάδοσης του ιού που ίσως αυτή τη φορά να μην αντέξει το σύστημα υγείας και θα μπούμε σε μια οδυνηρή πραγματικότητα.

Η ευθύνη μας στις γιορτές των Χριστουγέννων και της πρωτοχρονιάς είναι η άμυνα που ζητά το μήνυμα του Γιάννη Αντετοκούμπο. Αν όλοι παίξουμε καλή άμυνα θα πάρουμε τη νίκη. Αρκεί όμως να μην παίξουν λίγοι για να τη χάσουμε. Θα κάνουμε μια ακόμη θυσία στη μάχη που δίνουμε όλοι ενάντια σε μια μεγάλη απειλή. Για να βρούμε ξανά τους ρυθμούς της ζωής μας, να δούμε τα χαμόγελα πίσω από τις μάσκες, να αγκαλιάσουμε τους φίλους μας, να επιτρέψουμε στις καλές συνήθεις της ζωής μας.

Δε χάσαμε τα Χριστούγεννα. Τα γιορτάζουμε αλλιώς. Και θα τα θυμόμαστε για πάντα.
Θέλω να ευχηθώ σε όλες και όλους με τους στίχους του Διονύση Σαββόπουλου, να μας έχει ο Θεός γερούς πάντα να ανταμώνουμε ……. Καλή χρονιά με υγεία και αισιοδοξία.

*Η Έλενα Ράπτη είναι Βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr