ΑΠΟΨΕΙΣ

Κώστας Καραμανλής: Φεύγει από την κεντρική πολιτική σκηνή με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας

Κώστας Καραμανλής
Eurokinissi

Κρυστάλλινος, καθαρός και αληθινός πατριώτης μέχρι την τελευταία ημέρα της κοινοβουλευτικής του πορείας ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής 

Ο Κώστας Καραμανλής μπορεί να ολοκληρώνει με ένα τρόπο την κοινοβουλευτική του πορεία, με την απόφασή του να μην κατέβει στις εκλογές, αλλά το αποτύπωμά του είναι και θα παραμείνει ισχυρό για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, την οποία υπηρέτησε σεμνά και με πάθος για πάρα πολλά χρόνια.

Άνθρωπος εξαιρετικά ευφυής και πολιτικά ζυμωμένος για όλα αυτά τα χρόνια που υπήρξε αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν παρέκκλινε ούτε στιγμή από τις αρχές, τις αξίες και τα ιδανικά της παράταξης που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και υπηρέτησε αδιαλείπτως επί μισό σχεδόν αιώνα.

Η προσήλωσή του στην πατρίδα απεδείχθη περίτρανα κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του όταν το 2008 στο Βουκουρέστι ο Κώστας Καραμανλής στο επίσημο δείπνο εργασίας της πρώτης ημέρας της συνόδου, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχθεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ από τη στιγμή που δεν έχει εξευρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο ζήτημα του ονόματος, παρά τις σφοδρές πιέσεις των Αμερικανών.

Το ίδιο έκανε και με τον αγωγό Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη, αφού επί πρωθυπουργίας του ολοκληρώθηκε ο κύκλος διαπραγματεύσεων, μνημονίων και συμφωνιών που οδήγησαν στην έναρξη κατασκευής του αγωγού αργού πετρελαίου Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη. Μόνο που ο αμερικανικός παράγοντας δεν αισθανόταν ιδιαίτερα άνετα με πρωθυπουργό στην Ελλάδα τον Κώστα Καραμανλή και στο τέλος τίποτα από αυτά δεν προχώρησε.

Παρά τα χτυπήματα που δέχθηκε κάτω από τη μέση, ο πρώην πρωθυπουργός ακόμα και σήμερα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης όχι μόνο στο χώρο της δεξιάς παράταξης, αλλά σε ολόκληρο το πολιτικό φάσμα. Είναι αλήθεια ότι το 2009 δέχθηκε έναν λυσσαλέο πόλεμο λάσπης, όμως παρόλα αυτά αντιστάθηκε απέναντι στο λαϊκισμό, δεν πρόταξε καμία παροχολογία, γιατί το πολιτικό του διακύβευμα δεν ήταν των αυξήσεων και των παροχών.

Προφανώς, η απουσία του από την κεντρική πολιτική σκηνή και από την Θεσσαλονίκη θα είναι εμφανής διότι ο Καραμανλής είναι πηγή έμπνευσης για τη γαλάζια παράταξη και παραμένει ενωτικός, ειλικρινής και πατριώτης. Δεν είναι τυχαίο ότι εδώ και πολλά χρόνια από τη λαϊκή βάση της ΝΔ του έχει αποδοθεί ο χαρακτηρισμός «Πρόεδρος της καρδιάς μας».
Πριν από 3 χρόνια στη Θεσσαλονίκη είχε πει: «Εμείς μία φανέλα φοράμε. Και αυτή είναι η φανέλα της Ελλάδας. Για αυτήν μόνο αγωνιζόμαστε». Με αυτή την φανέλα φεύγει και σήμερα από την κεντρική πολιτική σκηνή. Καλή συνέχεια Πρόεδρε.