Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Παπούλιας: Παράγοντας ασφάλειας και ειρήνης οι Ε.Δ. (pics)

Παπούλιας: Παράγοντας ασφάλειας και ειρήνης οι Ε.Δ. (pics)

Στην ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Μετά από τη συνάντησή του με τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Δένδια ο κ. Παπούλιας δήλωσε πως οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι παράγοντας ασφάλειας και ειρήνης, σε μια περιοχή που υπάρχουν πολλοί κίνδυνοι.

«Οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις», πρόσθεσε, «έχουν υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και ετοιμότητας και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλεια της χώρας και την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και της εδαφικής ακεραιότητας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε από την πολιτική και τη στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για όλο το φάσμα των αρμοδιοτήτων της και επισκέφθηκε το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων, απ' όπου επικοινώνησε με στρατιωτικά φυλάκια.

Καλωσορίζοντάς τον ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν το αξιόμαχό τους, παρά τις οικονομικές περικοπές που αγγίζουν το 50%.

Ο κ. Παπούλιας διερωτήθηκε εάν οι πολλές περικοπές έχουν αντίκτυπο στο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, για να απαντήσει ο κ. Δένδιας: «Όχι, είμαστε σε αξιοπρεπές επίπεδο».

Σχετικές ειδήσεις