Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Εγκαίνια Λιμεναρχείου Σαρωνικού παρουσία Υπουργού Ναυτιλίας

Εγκαίνια Λιμεναρχείου Σαρωνικού παρουσία Υπουργού Ναυτιλίας

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποιήθηκε σήμερα η προγραμματισμένη τελετή εγκαινίων του Λιμεναρχείου Σαρωνικού.

Το νέο Λιμεναρχείο Σαρωνικού έχει έδρα στη Γλυφάδα και η περιφέρεια δικαιοδοσίας του εκτείνεται από το ανατολικό άκρο των εκβολών του Κηφισού ποταμού μέχρι του 44ο χιλιόμετρο της δημόσιας οδού Αθηνών-Σουνίου. Στο χώρο εποπτείας του περιλαμβάνονται, επίσης, η θαλάσσια περιοχή που περικλείεται από τα ανατολικά όρια του αγκυροβολίου Όρμου Φαλήρου, μέχρι τη θέση του 44ου χιλιομέτρου της δημόσιας οδού Αθηνών-Σουνίου, καθώς και οι νησίδες Υδρούσσα, Μερμήγκια, Φλέβες και Ποντικονήσι.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε μεταξύ άλλων: «Μέχρι τώρα όλος ο Σαρωνικός υπαγόταν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο έχει μια πολυσχιδή δραστηριότητα στην εξυπηρέτηση της Ναυτιλίας. Ο κλάδος, όμως, του παράκτιου και θαλασσίου τουρισμού ήθελε μία ιδιαίτερη αντιμετώπιση στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει και, γι' αυτό, με τις θεσμικές αλλαγές που κάναμε τόσο με το νόμο που ψηφίσαμε για το yachting, όσο και με την ίδρυση του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, σε εφαρμογή προεδρικού διατάγματος που –επισημαίνω- ότι υπάρχει από το 2003, είναι στοιχεία τα οποία αναδεικνύουν το yachting και τον παράκτιο τουρισμό ως μία σημαντική μορφή οικονομικής και τουριστικής δραστηριότητας".

Η λειτουργία του Λιμεναρχείου Σαρωνικού αναμένεται να αποφέρει πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες που εντάσσονται στη δικαιοδοσία του, καθώς θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού των όμορων Δήμων, ενώ με την ενισχυμένη , πλέον, αστυνόμευση της περιοχής δημιουργεί τις δυνατότητες για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στις ακτές, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες.

Στη λιτή τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρέστησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης, Βάρης κ. κ. Παύλος, που τέλεσε τον Αγιασμό, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικών Υποδομών και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος, ο Α' Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Αθανάσιος Χονδρονάσιος, ο Β' Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Βασίλειος Σιέττος, o Γενικός Επιθεωρητής Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., οι Διευθυντές των Κλάδων Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, Ναυτιλίας, Ελέγχου Πλοίων, Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Α' ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ., ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά, ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γεώργιος Παπανικολάου, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών φορέων από τους όμορους Δήμους.