Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κοτζιάς: Το πρόβλημα είναι ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών

Κοτζιάς: Το πρόβλημα είναι ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών

Μία άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη για τη διαχείριση των εθνικών θεμάτων και τους νέους άξονες χάραξης της εξωτερικής πολιτικής της χώρας έδωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε τηλεοπτική εκπομπή.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Σοφία Παπαϊωάννου, ο Υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αναφερόμενος στις προτεραιότητες της ελληνικής πλευράς, που για τον ίδιο πρέπει να ξεπερνούν το ζήτημα της ονομασίας της γειτονικής χώρας.

«Το πρόβλημα δεν είναι το όνομα, αλλά αυτό που κρύβεται πίσω από το όνομα: ο αλυτρωτισμός» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κοτζιάς αναδεικνύοντας μια πτυχή που μέχρι σήμερα έμενε εκτός δημόσιας συζήτησης.

Με απλά λόγια, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών ενδιαφέρεται για μία λύση στο ζήτημα που δε θα κρύβει αλυτρωτικές τάσεις από την πλευρά των σκοπιανών, κλείνοντας μια και καλή τα σενάρια που διακινούν εθνικιστικοί κύκλοι των Σκοπίων, οι οποίοι έχουν βλέψεις εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως, πως ο Ν.Κοτζιάς αποδεικνύει πως έχει το δικό του σχέδιο για την εξωτερική πολιτική της χώρας, το οποίο σε αντίθεση με άλλες εποχές, μόνο παθητικό δεν είναι καθώς τοποθετεί την Ελλάδα επιθετικά στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Σχετικές ειδήσεις