Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κίνα: Υποβρύχια πυρηνικής επίθεσης

Κίνα: Υποβρύχια πυρηνικής επίθεσης

Η ναυτική ανάπτυξη εξετάστηκε στην ετήσια έκθεση των ΗΠΑ-Κίνας Οικονομική και αναθεώρηση ασφαλείας της Επιτροπής προς το Κογκρέσο, τον Δεκέμβριο του 2014.

Ένα νέο είδος-095 υποβρύχιο είναι σε εξέλιξη. Η Κίνα επίσης φέρεται να έχει τέσσερις τύπου 094 υποβρύχια βαλλιστικών πυραύλων που φέρουν JL-1 ή JL-2 πυρηνικούς πυραύλους.

Νωρίτερα, τον Φεβρουάριο, ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ναύαρχος Ιωσήφ Mulloy δήλωσε ότι η Κίνα ξεπέρασε τις ΗΠΑ στο συνολικό αριθμό των υποβρυχίων.

«Μπορεί να μην είναι η ίδια ποιότητα κατασκευής , αλλά τα υποβρύχια τους αυξάνονται με ταχύτατο ρυθμό. Έχουν τώρα περισσότερο πετρέλαιο και την πυρηνική επίθεση υποβρυχίων από ό, τι έχουμε, εμείς ...Ανέφερε «ο ναύαρχος σε μια μικτή επιτροπή του Ναυτικού των ΗΠΑ.

«Πρόκειται για την παραγωγή εκπληκτικών υποβρυχίων, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι τα κινεζικά σκάφη αποστέλλονται σε μεγαλύτερες αποστολές σε περιοχές που βρίσκονται πολύ μακριά από την Κίνα.

Η αξιολόγηση αυτή πυροδότησε φόβους στις ΗΠΑ ότι η Κίνα θα είναι σε θέση να χτυπήσει αμερικανικό έδαφος από τα υποβρύχια που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή του Ειρηνικού.

Ωστόσο, οι φόβοι μπορεί να είναι υπερβολική, δεδομένου ότι JL-2, το οποίο σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις δεν έχουν αρκετή εμβέλεια για να φτάσει στην Αλάσκα, Χαβάη ή τις αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στο Γκουάμ.

Πάντως εκτιμάται ότι οι πύραυλοι έχουν τεθεί σε λειτουργία από το 2012 τουλάχιστον.

http:veteranos.gr

Σχετικές ειδήσεις