Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Βολές ΝΑΤΟ για «ρωσικές προμήθειες όπλων» στους αυτονομιστές του Ντονμπάς

Βολές ΝΑΤΟ για «ρωσικές προμήθειες όπλων» στους αυτονομιστές του Ντονμπάς

Εκπρόσωποι του ΝΑΤΟκατηγορούν τη Ρωσία για«αύξηση των προμηθειών σε άρματα μάχης, όπλα και πυρομαχικά προς τους αυτονομιστές της νοτιοανατολικής Ουκρανίας».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung, το οποίο επικαλείται ανώνυμη ΝΑΤΟΪκή πηγή, υπάρχουν υποψίες για νέες προμήθειες τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς προσωπικού, πυροβολικού και σύγχρονων μοντέλων των αρμάτων μάχης Τ-80 και Τ-90 στους αυτονομιστές του Ντονμπάς καθώς και πως συνεχίζουν αν εισρέουν ρωσικά στρατεύματα στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας.

«Συνεχίζουμε να παρατηρούμε τη Ρωσία να υποστηρίζει τους αυτονομιστές, στέλνοντάς τους όπλα και στρατεύματα και παρέχοντας βοήθεια στην εκπαίδευση του στρατιωτικού προσωπικού. Στρατεύματα και ρωσικός στρατιωτικός περνούν τα σύνορα και φτάνουν στην Ουκρανία», λέει η πηγή του ΝΑΤΟ στην γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας πως πλέον οι αυτονομιστές διαθέτουν περισσότερο οπλισμό, από ότι πριν την έναρξη των συνομιλιών και την υπογραφή των συμφωνιών του Μινσκ.

Το δημοσίευμα ήρθε στη δημοσιότητα, την ώρα που οι υπουργοί Εξωτερικών της Ουκρανίας Πάβλο Κλίμκιν, της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, της Γερμανίας Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγιερ και της Γαλλίας Λοράν Φαμπιούς επρόκειτο να συναντηθούν στο Βερολίνο, για να συζητήσουν την ουκρανική κρίση, στα πλαίσια του Κουαρτέτου της Νορμανδίας.

Στις 12 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκαν εκ νέου στο Μινσκ της Λευκορωσίας συναντήσεις κορυφής του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, την γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο.

Σχετικές ειδήσεις