Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Peter Spiegel: Κανείς δεν είπε «τζογαδόρο» τον Βαρουφάκη

Peter Spiegel: Κανείς δεν είπε «τζογαδόρο» τον Βαρουφάκη

Με βάση την έρευνα του δημοσιογράφου Peter Spiegel των Financial Times, ουδέποτε ακούστηκαν υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί για τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, από τους Ευρωπαίους ομολόγους του.

Ακόμη, ο δημοσογράφος αναφέρει ότι οι Ευρωπαίοι αισθάνθηκαν μεν ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν έχει αντιληφθεί το επείγον του προβλήματος της Ελλάδος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκεια τους, ωστόσο ουδέποτε καταφέρθηκαν με άσχημους χαρακτηρισμούς για τον ίδιο.

Οπως είπε η πληροφορία που μεταδίδει είναι «100% ακριβής».

Το ζήτημα είχε προκύψει λόγω ενός δημοσιεύματος του πρακτορείου Bloomberg εκείνη τη βραδιά του Eurogroup, ενόσω μάλιστα η συνεδρίαση ήταν σε εξέλιξη, το οποίο ανέφερε ότι ο κ. Βαρουφάκης δέχτηκε σκληρή επίθεση από τους ομολόγους του.

Το Bloomberg ανέφερε συγκεκριμένα ότι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης χαρακτήρισαν ανεύθυνους τους χειρισμούς Βαρουφάκη και τον κατηγόρησαν ότι χρονοτριβεί, ενώ τον χαρακτήρισαν τζογαδόρο, αλλά και ερασιτέχνη.

Το Bloomberg έκανε λόγο για έντονα αρνητικό κλίμα προς τον κ. Βαρουφάκη, ο οποίος δέχθηκε κριτική από τους ευρωπαίους ομολόγους του, εν μέσω απογοήτευσης για την άρνησή του να προχωρήσει σε μέτρα, για τη βελτίωση της κατάστασης της ελληνικής οικονομίας και την απελευθέρωση της οικονομικής βοήθειας.

Μετά τα σχόλια του δημοσιογράφου ο κ. Βαρουφάκης τον ευχαρίστησε για την αποκατάσταση της αλήθειας.

ΑΠΟΔΟΣΗ financialbox.gr

Σχετικές ειδήσεις