Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Το σχέδιο ενίσχυσης των Ελλήνων νεομεταναστών στην Αυστραλία

Το σχέδιο ενίσχυσης των Ελλήνων νεομεταναστών στην Αυστραλία

Σημαντικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν σύντομα από την Αυστραλοελληνική Κοινωνική Πρόνοια για το πρόγραμμα ενίσχυσης ατόμων που μεταναστεύουν στη Βικτώρια από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του "Νέου Κόσμου" της Αυστραλίας, η "Πρόνοια" έχει λάβει το "πράσινο φως" από την πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας για την εφαρμογή του προγράμματος, και μπαίνουν και οι τελευταίες "πινελιές". Την Τετάρτη (25/11) υπήρξε μία ακόμη συνάντηση στα γραφεία του οργανισμού στο Brunswick για το θέμα.

Το πρόγραμμα θα έχει τέσσερις πυλώνες που θα αφορούν εκπαιδευτικά προγράμματα, ενημερωτικά σεμινάρια, βοήθεια σε θέματα βίζας και ομαλής εγκατάστασης στην Μελβούρνη.

Θα αφορά τους 6.000-7.000 Έλληνες που έχουν μεταναστεύσει (και παραμένουν) στην Αυστραλία και, σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων της Βικτώριας, Robin Scott, τον περασμένο Ιούλιο, η χρηματοδότηση θα διαρκέσει μέχρι το 2019 και θα κοστίσει $360,000.

Πηγές της "Πρόνοιας" ανέφεραν στον "Ν.Κ.", ότι ήδη υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα, οι αιτήσεις συμμετοχής είναι εκατοντάδες και, εξαιτίας της κατάστασης στην Ελλάδα, το μεταναστευτικό ρεύμα ατόμων με αυστραλιανή υπηκοότητα προς την Βικτώρια από την Ελλάδα θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Ο κ. Scott έχει δηλώσει ότι αυτή την στιγμή υπάρχουν 135,000 περίπου Αυστραλοί υπήκοοι που ζουν στην Ελλάδα, και που στην πλειονότητά τους είναι ελληνικής καταγωγής.

Στην χάραξη και εφαρμογή του προγράμματος, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και το Υπουργείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας.

Το πρόγραμμα ήταν προεκλογική υπόσχεση του Εργατικού Κόμματος της Βικτώριας και ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση Andrews στις 7 Ιουλίου 2015.

Σχετικές ειδήσεις